Крім салату "Шуба" і вінегрету з оселедцем можна приготувати багато різноманітних салатів. Вони будуть не менш смачними і здивують новими поєднаннями. Такі страви стануть чудовим доповненням до святкового столу і на їх приготування піде значно менше часу. Простими ідеями салатів з оселедцем поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму офіційному сайті, передають Патріоти України.
Салат з оселедцем, корнішонами та яблуком
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Буряк запекти в духовці, обернути у фольгу за температури 180 градусів.
2. Його потрібно повністю охолодити, очистити і нарізати великим кубиком. Яблуко помити, вирізати серцевину і нарізати шматочками.
3. Огірки та корнішони розрізати навпіл.
4. Усі інгредієнти з'єднати в мисці, додати 2 нарізаних філе оселедця.
5. Приготувати заправку: петрушку подрібнити, перекласти у глибоку миску чи тарілку. Додати 3 ст. л. густого натурального йогурту та 1 ст. л. домашнього майонезу. Перемішати до однорідної консистенції та заправити салат.
Салат з оселедця, картоплі та зеленої цибулі
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Картоплю відварити у підсоленій воді на середньому вогні, повністю охолодити.
2. Почистити її, порізати спочатку кружальцями, а потім кожен кружечок ще на четвертинки.
3. Зелену цибулю та петрушку подрібнити.
4. Філе оселедця нарізати невеликими шматочками, усі інгредієнти змішати в глибокій мисці.
5. Заправити ароматною соняшниковою олією, а також посолити і поперчити за смаком.
Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими, передають Патріоти України. Загалом, важливо не пересушити тісто під час випікання.
Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...