Салати з оселедцем, які сподобаються гостям більше, ніж "Шуба" та вінегрет: Клопотенко поділився оригінальними рецептами

Крім салату "Шуба" і вінегрету з оселедцем можна приготувати багато різноманітних салатів. Вони будуть не менш смачними і здивують новими поєднаннями. Такі страви стануть чудовим доповненням до святкового столу і на їх приготування піде значно менше часу. Простими ідеями салатів з оселедцем поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму офіційному сайті, передають Патріоти України.

Салат з оселедцем, корнішонами та яблуком

Інгредієнти:

  • запечений буряк – 1 шт
  • філе оселедця – 2 шт
  • яблуко – 1 шт
  • корнішони – 100 г
  • петрушка – 6 гілочок
  • густий натуральний йогурт –3 ст. л.
  • домашній майонез –1 ст. л.
  • огірки – 100 г

Спосіб приготування:

1. Буряк запекти в духовці, обернути у фольгу за температури 180 градусів.

2. Його потрібно повністю охолодити, очистити і нарізати великим кубиком. Яблуко помити, вирізати серцевину і нарізати шматочками.

3. Огірки та корнішони розрізати навпіл.

4. Усі інгредієнти з'єднати в мисці, додати 2 нарізаних філе оселедця.

5. Приготувати заправку: петрушку подрібнити, перекласти у глибоку миску чи тарілку. Додати 3 ст. л. густого натурального йогурту та 1 ст. л. домашнього майонезу. Перемішати до однорідної консистенції та заправити салат.

Салат з оселедця, картоплі та зеленої цибулі

Інгредієнти:

  • філе оселедця – 2 шт
  • відварена картопля – 2 шт
  • зелена цибуля – 6 шт
  • гілочки петрушки – 6 шт
  • ароматна олія –2 ст. л.
  • свіжомелений перець до смаку

Спосіб приготування:

1. Картоплю відварити у підсоленій воді на середньому вогні, повністю охолодити.

2. Почистити її, порізати спочатку кружальцями, а потім кожен кружечок ще на четвертинки.

3. Зелену цибулю та петрушку подрібнити.

4. Філе оселедця нарізати невеликими шматочками, усі інгредієнти змішати в глибокій мисці.

5. Заправити ароматною соняшниковою олією, а також посолити і поперчити за смаком.

Оцінять всі! Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

неділя, 18 травень 2025, 12:12

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...

Не рецепт, а знахідка! Універсальний маринад з 5 продуктів для будь-якого м’яса перед запіканням

неділя, 18 травень 2025, 11:14

Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...