Салати з оселедцем, які сподобаються гостям більше, ніж "Шуба" та вінегрет: Клопотенко поділився оригінальними рецептами

Крім салату "Шуба" і вінегрету з оселедцем можна приготувати багато різноманітних салатів. Вони будуть не менш смачними і здивують новими поєднаннями. Такі страви стануть чудовим доповненням до святкового столу і на їх приготування піде значно менше часу. Простими ідеями салатів з оселедцем поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму офіційному сайті, передають Патріоти України.

Салат з оселедцем, корнішонами та яблуком

Інгредієнти:

  • запечений буряк – 1 шт
  • філе оселедця – 2 шт
  • яблуко – 1 шт
  • корнішони – 100 г
  • петрушка – 6 гілочок
  • густий натуральний йогурт –3 ст. л.
  • домашній майонез –1 ст. л.
  • огірки – 100 г

Спосіб приготування:

1. Буряк запекти в духовці, обернути у фольгу за температури 180 градусів.

2. Його потрібно повністю охолодити, очистити і нарізати великим кубиком. Яблуко помити, вирізати серцевину і нарізати шматочками.

3. Огірки та корнішони розрізати навпіл.

4. Усі інгредієнти з'єднати в мисці, додати 2 нарізаних філе оселедця.

5. Приготувати заправку: петрушку подрібнити, перекласти у глибоку миску чи тарілку. Додати 3 ст. л. густого натурального йогурту та 1 ст. л. домашнього майонезу. Перемішати до однорідної консистенції та заправити салат.

Салат з оселедця, картоплі та зеленої цибулі

Інгредієнти:

  • філе оселедця – 2 шт
  • відварена картопля – 2 шт
  • зелена цибуля – 6 шт
  • гілочки петрушки – 6 шт
  • ароматна олія –2 ст. л.
  • свіжомелений перець до смаку

Спосіб приготування:

1. Картоплю відварити у підсоленій воді на середньому вогні, повністю охолодити.

2. Почистити її, порізати спочатку кружальцями, а потім кожен кружечок ще на четвертинки.

3. Зелену цибулю та петрушку подрібнити.

4. Філе оселедця нарізати невеликими шматочками, усі інгредієнти змішати в глибокій мисці.

5. Заправити ароматною соняшниковою олією, а також посолити і поперчити за смаком.

Не робіть помилок! Названо головні причини, через які псуються сосиски під час варіння

п’ятниця, 31 січень 2025, 18:30

Сосиски та сардельки – це популярний продукт, який часто використовують для швидкого перекусу або як додаток до основних страв. Однак їх приготування має свої тонкощі, і навіть такі прості вироби можна зіпсувати неправильним підходом, передають Патріот...

А ви це знали? Чому досвідчені господині при варінні яєць додають оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 18:14

Деякі молоді господині звикли варити яйця у чистій воді, не додаючи жодних добавок. Таке рішення на перший погляд здається дуже розумним: адже ми не можемо вплинути на смакові якості продукту, що знаходиться в шкаралупі. Однак сенс запровадження додатк...