Саме так її готують у Молдові: Співачка Мішель Андраде поділилася рецептом справжньої мамалиги

Популярна співачка та ведуча шоу «Орел і Решка» Мішель Андраде поділилася рецептом молдавської мамалиги, який вона дізналася під час своєї чергової подорожі, передають Патріоти України.

Для молдаван мамалига — національна страва. Це круто заварена каша з кукурудзяного борошна, яку готують вже понад 100 років.

Під час зйомок шоу у Молдові ведуча спробувала кашу. Вона їй дуже сподобалася. Мішель розповіла, що справжню мамалигу варять у кам'яній печі, постійно помішуючи. Різати страву потрібно не ножем, а ниткою, щоб каша не прилипала.

Молдавська мамалига
Продукти:
кукурудзяне борошно — 400 г;
вода — 1,3 л;
вершкове масло — 2 ст. л.;
бринза — 300 г.
Приготування
У підсолену воду додати вершкове масло, довести до кипіння. Після цього зменшити вогонь.
Обережно всипати кукурудзяне борошно за допомогою сита, помішуючи воду дерев'яною ложкою.
Варити кашу 30 хвилин на середньому вогні, щоб вона повільно кипіла, постійно помішуючи.
Після цього зменшити вогонь й залишити мамалигу на 15−20 хвилин, поки вона не загусне. Весь цей час потрібно перемішувати.
Коли мамалига загусне, викласти її на дошку або велику тарілку. Розрізати на невеликі шматочки ниткою. Подавати з бринзою чи сметаною.

Не гвоздика і не імбир: Ось найкраща спеція для зимового чаю

четвер, 25 грудень 2025, 17:08

Коли на вулиці холодно, ми інстинктивно тягнемося до зимового чаю з лимоном, медом, малиною, імбиром або гвоздикою. Але експерти з кулінарії радять звернути увагу на менш очевидний, але надзвичайно ефективний інгредієнт - ваніль, передають Патріоти Укр...

Це може здивувати! Що буде з вашим організмом, якщо пропускати сніданки

четвер, 25 грудень 2025, 16:30

Відмова від сніданку не шкодить роботі мозку - такого висновку дійшли вчені з Оклендського університету, проаналізувавши понад 70 досліджень про вплив голоду на когнітивні функції, передають Патріоти України. Результати метааналізу, опубліковані в журн...