Саме так її готують у Молдові: Співачка Мішель Андраде поділилася рецептом справжньої мамалиги

Популярна співачка та ведуча шоу «Орел і Решка» Мішель Андраде поділилася рецептом молдавської мамалиги, який вона дізналася під час своєї чергової подорожі, передають Патріоти України.

Для молдаван мамалига — національна страва. Це круто заварена каша з кукурудзяного борошна, яку готують вже понад 100 років.

Під час зйомок шоу у Молдові ведуча спробувала кашу. Вона їй дуже сподобалася. Мішель розповіла, що справжню мамалигу варять у кам'яній печі, постійно помішуючи. Різати страву потрібно не ножем, а ниткою, щоб каша не прилипала.

Молдавська мамалига
Продукти:
кукурудзяне борошно — 400 г;
вода — 1,3 л;
вершкове масло — 2 ст. л.;
бринза — 300 г.
Приготування
У підсолену воду додати вершкове масло, довести до кипіння. Після цього зменшити вогонь.
Обережно всипати кукурудзяне борошно за допомогою сита, помішуючи воду дерев'яною ложкою.
Варити кашу 30 хвилин на середньому вогні, щоб вона повільно кипіла, постійно помішуючи.
Після цього зменшити вогонь й залишити мамалигу на 15−20 хвилин, поки вона не загусне. Весь цей час потрібно перемішувати.
Коли мамалига загусне, викласти її на дошку або велику тарілку. Розрізати на невеликі шматочки ниткою. Подавати з бринзою чи сметаною.

Смакота! ТОП-3 продукти, з якими курячий бульйон буде ідеальним

п’ятниця, 11 квітень 2025, 10:13

Багато господинь помилково вважають, що зварити ідеальний бульйон дуже легко: достатньо залити курку водою і поставити на вогонь. Але насправді тут є низка нюансів, без дотримання яких неможливо приготувати ідеальний бульйон, передають Патріоти України...

ТОП-3 прості хитрощі, які допоможуть приготувати картоплю з апетитною скоринкою

п’ятниця, 11 квітень 2025, 9:12

При смаженні картоплі найважливішим і складним завданням є збереження хрусткої скоринки. Сам коренеплід при цьому всередині має залишитись м’яким та ніжним. Завдяки таким контрастам текстур та смаків страва є такою затребуваною та популярною, передають...