Секрет досвідчених господинь: Як приготувати ідеальну шарлотку

Після збирання врожаю яблук багато господинь готують знамениту шарлотку. Цей пиріг популярний ще й тому, що за мінімальних кулінарних навичок його можна приготувати на цілком гідному рівні, передають Патріоти України.

Якщо ж “озброїтися” деякими хитрощами, то шарлотка просто вийде ідеальною.

Які тонкощі приготування яблучного пирога слід знати

Правильний сорт яблук

Господині часто припускаються помилки, вибираючи солодкі яблука. Їм здається, що така випічка стає смачнішою через начинку. Однак найчастіше такі пироги виглядають не дуже апетитно. Тому віддавати перевагу варто кислим сортам.

Шкірка

Часом щодо цього моменту точаться суперечки: ті, хто очищає яблука від шкірки, впевнені у своїй правоті. Інші залишають шкірку, щоб яблука зберегли форму, а не перетворилися на повидло. Кондитери рекомендують дотримуватися другої точки зору. Така шарлотка вийде смачнішою та цікавішою. Варто пам’ятати про те, що за такого підходу яблуко потрібно вимити.

Хрустка скоринка

Шарлотка тільки в тому випадку вважається ідеальною, якщо господині вдалося домогтися появи ефектної скоринки. Секрет успіху полягає в тому, щоб якісно поєднати яйця та цукор. Найкраще почекати, коли маса нагадуватиме міцну піну. Спростити це завдання допоможе хороший міксер.

Правильне зберігання

Не всі знають про те, що зберігати шарлотку довго не слід. Це та страва, яку бажано з’їдати в перший день приготування. Зберігання помітно погіршує якість пирога, особливо якщо ви поставите його в холодильник.

От у чому секрет! Як смажити шашлик, щоб він вийшов соковитим

четвер, 25 квітень 2024, 7:56

Найчастіше люди готують шашлик, особливо не замислюючись над способом його маринування та тим, як смажити м’ясо в подальшому. Проте, кожен етап приготування шашлику грає особливу роль у формуванні його кінцевого смаку, передають Патріоти України. Саме ...

Ви будете здивовані! Дослідники назвали овоч, який ефективно підіймає рівень "хорошого" холестерину

четвер, 25 квітень 2024, 6:56

З кожним роком у людському організмі зростає рівень холестерину. Щоб цьому запобігти, можна кинути палити, зменшити споживання алкоголю та підтримувати свою вагу на нормальному рівні. Як пише Healthdigest, щоб знизити рівень загального холестерину, мож...