
Після збирання врожаю яблук багато господинь готують знамениту шарлотку. Цей пиріг популярний ще й тому, що за мінімальних кулінарних навичок його можна приготувати на цілком гідному рівні, передають Патріоти України.
Якщо ж “озброїтися” деякими хитрощами, то шарлотка просто вийде ідеальною.
Правильний сорт яблук
Господині часто припускаються помилки, вибираючи солодкі яблука. Їм здається, що така випічка стає смачнішою через начинку. Однак найчастіше такі пироги виглядають не дуже апетитно. Тому віддавати перевагу варто кислим сортам.
Шкірка
Часом щодо цього моменту точаться суперечки: ті, хто очищає яблука від шкірки, впевнені у своїй правоті. Інші залишають шкірку, щоб яблука зберегли форму, а не перетворилися на повидло. Кондитери рекомендують дотримуватися другої точки зору. Така шарлотка вийде смачнішою та цікавішою. Варто пам’ятати про те, що за такого підходу яблуко потрібно вимити.
Хрустка скоринка
Шарлотка тільки в тому випадку вважається ідеальною, якщо господині вдалося домогтися появи ефектної скоринки. Секрет успіху полягає в тому, щоб якісно поєднати яйця та цукор. Найкраще почекати, коли маса нагадуватиме міцну піну. Спростити це завдання допоможе хороший міксер.
Правильне зберігання
Не всі знають про те, що зберігати шарлотку довго не слід. Це та страва, яку бажано з’їдати в перший день приготування. Зберігання помітно погіршує якість пирога, особливо якщо ви поставите його в холодильник.
Підвищений рівень холестерину часто залишається непоміченим, доки не призводить до серйозних проблем із серцем чи судинами. Саме тому профілактика має починатися з повсякденних звичок, зокрема - з харчування, передають Патріоти України. Наш раціон безп...
Мандарини - смачні та корисні цитрусові, але вони підходять не всім. Через високу кислотність і цукор деякі категорії людей повинні обмежити або уникати їх споживання, передають Патріоти України.