Секрет досвідчених господинь! Як приготувати справжній гуляш, щоб було ситно й смачно

Гуляш – улюблена страва, яку цінують у багатьох країнах. Досі не вщухають суперечки про те, як правильно називати гуляш, передають Патріоти України.

Подробиці

Гуляш готують із шматочків телятини або яловичини, які обсмажують на сковорідці із цибулею. Окремо можна обсмажити картоплю та з’єднати з м’ясом, додати овочі – помідори та солодкий перець, бульйон, а потім тушкувати до готовності.

Рецептів приготування смачної страви безліч, один з них, найбільш простий і смачний. Беремо 500-600 г телятини та нарізаємо кубиками. Обсмажуємо м’ясо на салі або олії до рум’яної скоринки.

Чистимо 3 зубчики часнику, 2 шт. цибулі і 1 морквину, дрібно ріжемо і з’єднуємо з м’ясом, продовжуємо обсмажувати 7-10 хвилин на повільному вогні. Тепер настала черга прянощів та зелені: кладемо до смаку паприку та кмин чи інші спеції – що сподобається.

Готуємо м’ясо з овочами у глибокій каструлі або сковорідці 20-25 хвилин, періодично підливаючи воду. Кілька штук помідорів обдаємо окропом, знімаємо шкірку і відправляємо в каструлю до м’яса, як і кілька картоплин, що нарізають на шматочки. Додаємо лавровий лист і тушкуємо до готовності ще 20 хвилин.

Джерело: ПростоВей

Феномен довголіття: ТОП-5 науково обґрунтованих правил здоров’я від відомого кардіолога

неділя, 26 жовтень 2025, 23:10

Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...

Все просто! Як легко почистити варені яйця

неділя, 26 жовтень 2025, 17:48

Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України. Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. ...