Гуляш – улюблена страва, яку цінують у багатьох країнах. Досі не вщухають суперечки про те, як правильно називати гуляш, передають Патріоти України.
Гуляш готують із шматочків телятини або яловичини, які обсмажують на сковорідці із цибулею. Окремо можна обсмажити картоплю та з’єднати з м’ясом, додати овочі – помідори та солодкий перець, бульйон, а потім тушкувати до готовності.
Рецептів приготування смачної страви безліч, один з них, найбільш простий і смачний. Беремо 500-600 г телятини та нарізаємо кубиками. Обсмажуємо м’ясо на салі або олії до рум’яної скоринки.
Чистимо 3 зубчики часнику, 2 шт. цибулі і 1 морквину, дрібно ріжемо і з’єднуємо з м’ясом, продовжуємо обсмажувати 7-10 хвилин на повільному вогні. Тепер настала черга прянощів та зелені: кладемо до смаку паприку та кмин чи інші спеції – що сподобається.
Готуємо м’ясо з овочами у глибокій каструлі або сковорідці 20-25 хвилин, періодично підливаючи воду. Кілька штук помідорів обдаємо окропом, знімаємо шкірку і відправляємо в каструлю до м’яса, як і кілька картоплин, що нарізають на шматочки. Додаємо лавровий лист і тушкуємо до готовності ще 20 хвилин.
Варені яйця – це джерело корисних речовин, швидкий сніданок та невід’ємний інгредієнт багатьох кулінарних страв, передають Патріоти України. Неприємність полягає лише в тому, що іноді при варінні яєць, особливо вкруту, замість яскравого як сонце жовтка...
Не всім відомий спосіб зберігання вершкового масла у банці з водою і що він дає, передають Патріоти України. Виявляється, ця хитрість рятує не тільки у тих випадках, коли немає холодильника. Таким чином ще можна покращити смакові якості продукту. Ця хи...