
Гуляш – улюблена страва, яку цінують у багатьох країнах. Досі не вщухають суперечки про те, як правильно називати гуляш, передають Патріоти України.
Гуляш готують із шматочків телятини або яловичини, які обсмажують на сковорідці із цибулею. Окремо можна обсмажити картоплю та з’єднати з м’ясом, додати овочі – помідори та солодкий перець, бульйон, а потім тушкувати до готовності.
Рецептів приготування смачної страви безліч, один з них, найбільш простий і смачний. Беремо 500-600 г телятини та нарізаємо кубиками. Обсмажуємо м’ясо на салі або олії до рум’яної скоринки.
Чистимо 3 зубчики часнику, 2 шт. цибулі і 1 морквину, дрібно ріжемо і з’єднуємо з м’ясом, продовжуємо обсмажувати 7-10 хвилин на повільному вогні. Тепер настала черга прянощів та зелені: кладемо до смаку паприку та кмин чи інші спеції – що сподобається.
Готуємо м’ясо з овочами у глибокій каструлі або сковорідці 20-25 хвилин, періодично підливаючи воду. Кілька штук помідорів обдаємо окропом, знімаємо шкірку і відправляємо в каструлю до м’яса, як і кілька картоплин, що нарізають на шматочки. Додаємо лавровий лист і тушкуємо до готовності ще 20 хвилин.
Додавання риби до раціону є одним із найефективніших способів підтримати здоров’я серцево-судинної та нервової систем. Проте, як зазначають дієтологи, не всі види риби однаково корисні. Деякі містять вищі дози необхідних поживних речовин, як-от омега-3...
Яйця і вівсянка - лише деякі корисні продукти для сніданку, які допоможуть вам скинути вагу, не відчуваючи сильного голоду. Чим ще можна урізноманітнити свій сніданок, якщо ви хочете схуднути - пише Health Shots, передають Патріоти України. Яйця вирізн...