Приготувати м’яку і ніжну печінку – завдання не з простих навіть для досвідчених господинь, передають Патріоти України.
Найчастіше страва виходить сухою та жорсткою. Насолоджуватися стравою заважає і характерний для печінки смак і запах.
Найважливіше у приготуванні печінки – це правильна нарізка.
Шматочки повинні бути не товщі одного сантиметра.
Смажиться будь-яка печінка виключно на добре розігрітій рослинній олії.
Не забуваємо про те, що кожен шматочок потрібно обваляти в борошні з двох боків.
Не викладайте надто багато шматків на сковорідку – інакше вони не просмажаться належним чином. Солити печінку потрібно наприкінці смаження.
Коли м’ясо підсмажиться, влийте в сковороду соус зі сметани або вершків і потримайте печінку на маленькому вогні ще 5 хвилин.
Соус готують так: 100 г сметани або вершків викладають на тарілку, додають кілька зубчиків часнику, пропущених через прес, зелень і спеції. Перемішайте інгредієнти та залийте цим соусом печінку на сковороді.
Що стосується смаку та запаху печінки, то його можна перебити підходящими спеціями.
Для цих цілей згодяться розмарин, орегано, базилік, мускатний горіх, паприка, перець та лимонна цедра.
Останнім часом на нашій кухні стали популярні різноманітні страви з екзотичних фруктів та овочів. Бананом полюбляють ласувати і дорослі й дітки, передають Патріоти України. Тож і з’явилось багато нових рецептів солодких страв де складовою є банан. Проп...
Господині з досвідом додають цукор у низку не солодких страв. На відміну від солі, перцю чи інших прянощів цукор викликає здивування у багатьох, адже він, на перший погляд, не поєднується зі стравами, де м’ясо, овочі тощо, передають Патріоти України. У...