Секрет господинь! Як смажити печінку так, щоб вона була м’якою

Приготувати м’яку і ніжну печінку – завдання не з простих навіть для досвідчених господинь, передають Патріоти України.

Найчастіше страва виходить сухою та жорсткою. Насолоджуватися стравою заважає і характерний для печінки смак і запах.

Подробиці

Найважливіше у приготуванні печінки – це правильна нарізка.

Шматочки повинні бути не товщі одного сантиметра.

Смажиться будь-яка печінка виключно на добре розігрітій рослинній олії.

Не забуваємо про те, що кожен шматочок потрібно обваляти в борошні з двох боків.

Не викладайте надто багато шматків на сковорідку – інакше вони не просмажаться належним чином. Солити печінку потрібно наприкінці смаження.

Коли м’ясо підсмажиться, влийте в сковороду соус зі сметани або вершків і потримайте печінку на маленькому вогні ще 5 хвилин.

Соус готують так: 100 г сметани або вершків викладають на тарілку, додають кілька зубчиків часнику, пропущених через прес, зелень і спеції. Перемішайте інгредієнти та залийте цим соусом печінку на сковороді.

Що стосується смаку та запаху печінки, то його можна перебити підходящими спеціями.

Для цих цілей згодяться розмарин, орегано, базилік, мускатний горіх, паприка, перець та лимонна цедра.

Хочеться солоного, солодкого і кислого? Дізнайтесь, чого насправді не вистачає вашому організму

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 18:15

Дієтологи зазначають: таке бажання може вказувати на дефіцит електролітів, вітамінів або мінералів, передають Патріоти України. Що може означати кожен смак:. Що робити:. Попередження: постійне бажання всіх трьох смаків може сигналізувати про порушення ...

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...