Секрет господинь! Як зробити засмажку з моркви та цибулі вдвічі смачнішою

Для підливи, соусу, борщу чи для інших страв роблять засмажку з цибулі та моркви. Її можна приготувати значно смачнішою. Будь-який суп від цього тільки виграє. Щоб засмажка була ароматніша, потрібно всього кілька кулінарних хитрощів, передають Патріоти України.

Подробиці

Перша рекомендація — не викладайте одразу на сковороду обидва інгредієнти. Спочатку кладуть цибулю, а тільки потім вже моркву. Річ у тому, що сік моркви не дасть цибулю стати золотистою, якщо смажити їх одночасно з першої ж секунди.

Додайте в засмажку дрібку цукру. Це і смак покращить, і золотистий колір допоможе зберегти. Такий вигляд значно апетитніший.

Смак стає яскравішим, якщо подрібнити невеликий зубчик часнику. Та й трохи чорного перцю не завадить. З такою засмажкою смак та аромат вийдуть на новий рівень.

Не тримайте довго овочі на сковороді. Рекомендується дочекатися м’якості моркви, а тоді вже точно можна знімати з вогню. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Це може здивувати! Що станеться з організмом, якщо відмовитися від вживання молока

субота, 30 серпень 2025, 17:45

Відмова від коров’ячого молока може стати несподіваним викликом, адже для багатьох цей продукт залишається звичним у щоденному раціоні. Водночас сучасні дослідження та поради дієтологів свідчать, що молоко не є обов’язковим для дорослої людини, передаю...

Ці закуски можуть врятувати ваше серце та кишечник - і це перевірено дослідженнями

субота, 30 серпень 2025, 17:12

Перекуси - невід’ємна частина нашого дня: близько 90% людей перекушують щонайменше раз на день. Важливо не відмовлятися від перекусів, а вибирати поживні та ситні продукти, які підтримують здоров’я серця та стабільний рівень цукру в крові, передають Па...