Секрет господинь! Як зробити засмажку з моркви та цибулі вдвічі смачнішою

Для підливи, соусу, борщу чи для інших страв роблять засмажку з цибулі та моркви. Її можна приготувати значно смачнішою. Будь-який суп від цього тільки виграє. Щоб засмажка була ароматніша, потрібно всього кілька кулінарних хитрощів, передають Патріоти України.

Подробиці

Перша рекомендація — не викладайте одразу на сковороду обидва інгредієнти. Спочатку кладуть цибулю, а тільки потім вже моркву. Річ у тому, що сік моркви не дасть цибулю стати золотистою, якщо смажити їх одночасно з першої ж секунди.

Додайте в засмажку дрібку цукру. Це і смак покращить, і золотистий колір допоможе зберегти. Такий вигляд значно апетитніший.

Смак стає яскравішим, якщо подрібнити невеликий зубчик часнику. Та й трохи чорного перцю не завадить. З такою засмажкою смак та аромат вийдуть на новий рівень.

Не тримайте довго овочі на сковороді. Рекомендується дочекатися м’якості моркви, а тоді вже точно можна знімати з вогню. Смачного!

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Кому не можна їсти сало

субота, 22 листопад 2025, 12:45

Українці люблять сало - це відомий факт. Сало входить у багато страв української кухні. Воно довго зберігається й завжди втамує голод, коли немає змоги готувати. Але сало можна їсти не всім, передають Патріоти України. Так, про сало потрібно забути люд...

Ви могли це не знати! В яку воду кидати гречку, щоб вона вийшла смачною

субота, 22 листопад 2025, 8:45

Гречка – одна з найлегших у приготуванні круп, але навіть її часто варять неправильно. Найпоширеніша помилка пов’язана з тим, у яку воду її засипати. Саме цей момент визначає, чи буде каша розсипчастою та смачною, чи перетвориться на клейку масу. Прави...