Секрет господинь! Навіщо фарш ставлять у холодильник перед смаженням котлет

Буває, що той самий рецепт у різних господинь дає різний результат. Секрет не в умінні, а в маленьких кулінарних хитрощах, які не всі відомі, передають Патріоти України.

Щоб котлети вийшли смачніші, ніж ви куштували в гостях або в їдальні, скористайтеся порадами досвідчених господинь.

Подробиці

Секрет смачних котлет не лише у якісному фарші. До речі, для цього краще використовувати яловичину та свинину.

За необхідності потрібно пропустити фарш через м’ясорубку двічі.

Ідеальним вважається рецепт фаршу, у якому на 0,5 кг яловичини припадає 0,5 кг свинини.

Приправити м’ясо потрібно 1 ст. л. солі, 1 ч. л. солодкої паприки, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 1 ч. л. соди.

Далі ідеально вимішаний фарш на 15-20 хвилин залиште в холодильнику.

Найкраще приготувати такий фарш заздалегідь і дати йому полежати добу в холодильнику.

Сенс цієї витівки в тому, що при приготуванні котлет з такого фаршу котлети будуть соковитими.

Вони залишаться соковитими після смаження, отже, смачнішими.

Крім того, з охолодженого фаршу котлетам легше надати бажаної форми.

Джерело: ПростоВей

Вечеряти після 18:00 можна! Дієтологи пояснюють, чому це безпечно

субота, 15 листопад 2025, 17:14

Роками говорили: Не їж після 18:00. Цей міф особливо популярний серед тих, хто прагне схуднути. Але наука доводить: час вечері не головне. Ключовим є баланс калорій, склад їжі та час прийому відносно сну, передають Патріоти України. Якщо ви лягаєте спа...

Ви будете здивовані! Ці продукти містять більше вітаміну С, ніж апельсин

субота, 15 листопад 2025, 9:15

Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...