Секрет господинь ще з 90-х років! Як смажити котлети, щоб вони не прилипали

Котлети — найпопулярніший вибір до будь-якого гарніру серед українців. Однак, інколи зі смаженням цієї страви виникають певні труднощі, передають Патріоти України.

Хоча смаження котлет неможливо назвати надскладним процесом, проте він супроводжується деякими неприємними нюансами, які можуть повністю звести нанівець всі старання кулінара.

Насамперед, це бризки розпеченої олії, які потім доводиться відмивати з плити. Якщо забути про фартух, то можна навіть зіпсувати й одяг.

Не менш дратівлива проблема — прилипання сирих котлет до сковорідки. Дехто вирішує цю проблему за допомогою панірування, але хрустку оболонку полюбляють далеко не всі. Однак в 90-х роках минулого століття існував один цікавий трюк, який вирішував саме цю проблему.

Під час наступного смаження котлет на сковороді візьміть невеликий рулон спеціального пергаменту, який має силіконове покриття. Папір слід вистелити на дно посуду так, щоб його краї трішки виходили за межі сковорідки.

Тепер можете налити 3-4 ст. ложки олії, розігріти її і починати смажити котлети, як ви це робите зазвичай. Завдяки силіконовому покриттю котлети навіть без панірування не будуть прилипати. Ще одним не менш приємним бонусом буде те, що вам не доведеться довго відмивати сковорідку від жиру. Достатньо буде просто викинути шматок рулону в сміттєве відро.

А ви це знали? Скільки води потрібно пити щодня і чому це важливо

четвер, 18 грудень 2025, 18:45

Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...

Розставлено крапки над "і": Холестерин в яйцях - наскільки він шкідливий насправді

четвер, 18 грудень 2025, 17:45

Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину. Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinica...