Секрет господинь! Що додати у фарш для котлет, щоб вони були соковитими

Домашні котлети можна готувати з будь-якого м'яса, а також печінки, бобових, моркви, крабових паличок, гороху, гречки. Для того, щоб курячі котлети були соковитими та тримали форму, кулінари радять додати у фарш тертий кабачок, передають Патріоти України.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних, соковитих курячих котлет, з тертим кабачком.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 г
  • Кабачок – 350 г (натираємо на дрібну тертку)
  • Цибуля – 1 шт. (невелика)
  • Кріп – за смаком
  • Сметана – 2 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, перець, куркума – за смаком
  • Вершкове масло – для запікання

Спосіб приготування:

1. Кабачок натерти на дрібну тертку, підсолити та залишити на 10 хвилин. Віджати рідину. Цибулю перебити в блендері разом із кропом. Додати сметану (2 ч. л.) в цибулю та кріп.

2. Вбити яйце у фарш, додати перебиту цибулю, кріп зі сметаною, сіль, перець, куркуму та перемішати.

3. Смажити котлетки на розігрітій сковороді з двох боків до золотистої скоринки.

4. Перекласти котлетки у форму для запікання, додати трохи вершкового масла. Після цього запікати в духовці при 200°C протягом 25 хвилин.

Ви могли це не знати! Коли піца стає небезпечною - непомітні ризики улюбленої страви

четвер, 18 грудень 2025, 8:45

Піца давно стала улюбленою стравою мільйонів людей, адже її легко замовити й важко втриматися від зайвого шматочка. Та за зовнішньою простотою цієї страви ховаються ризики, про які ми часто навіть не замислюємося, передають Патріоти України. Регулярне ...

А ви це знали? Які продукти категорично не можна зберігати у холодильнику

четвер, 18 грудень 2025, 6:42

Холодильник часто сприймається як універсальне місце для зберігання будь-яких продуктів. Насправді частина їжі в холоді псується швидше або втрачає смак і текстуру. Неправильне зберігання також створює зайве навантаження на техніку через вологу та стор...