Секрет господинь! Що додати в тісто, щоб пиріжки залишалися м’якими

М’які та ароматні пиріжки з начинками мало кого залишають байдужими. Але часто господарок непокоїть те, що довго таке частування зберігати не виходить. Вже на другий-третій день страва стає черствою, передають Патріоти України

Подробиці

Є один кулінарний секрет, який допомагає робити так, щоб пиріжки залишалися м’якими якомога довше.

Вся хитрість у додаванні до тіста одного додаткового компонента, який дозволяє страві довго залишатися пишною і м’якою. Йдеться про звичайний крохмаль.

На 400 г борошна треба взяти всього 15 грам цього додаткового інгредієнта.

При цьому крохмаль можна всипати в тісто разом із борошном. Весь рецепт залишається класичним.

Перед формуванням пиріжків, коли тісто буде готове, його потрібно залишити на півтори години під кришкою та у теплому місці. Це необхідно, щоб дріжджі встигли спрацювати.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Холодна чи гаряча - яка їжа більш корисна для організму

вівторок, 29 квітень 2025, 16:50

Холодна чи гаряча їжа – це не лише питання смаку, а й фактор, що впливає на здоров'я і травлення. Вибір температури їжі може визначати, наскільки ефективно ваш організм засвоює поживні речовини та як ви почуваєтеся протягом дня. РБК-Україна (проект Sty...

Лінивий сирник у духовці без заморочок

вівторок, 29 квітень 2025, 12:30

Якщо ви не любите довго стояти біля сковорідки, випікаючи сирники-оладки, то приготуйте сирник у духовці, а потім його поріжте порційно. Цей рецепт схожий на класичну запіканку, проте якщо порізати порційно, то справжні сирники будуть на столі, передаю...