Секрет господинь! Що потрібно додати в курячий фарш, щоб котлети вийшли смачними і соковитими

Не всі господині люблять готувати курячі котлети, бо вони можуть вийти сухими. Однак куряче м’ясо відноситься до дієтичних продуктів, а значить, і котлети теж можна вважати більш корисними, ніж зі свинини та яловичини, передають Патріоти України.

Щоб котлети не були сухими, необхідно знати деякі кулінарні секрети.

Подробиці

Для приготування потрібно:

  • 0,5 кг курячого філе;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. крохмалю (кукурудзяного);
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 цибулина;
  • манка (для паніровки);
  • часник, сіль, перець та зелень за смаком.

Як готувати

Філе нарізаємо і разом із часником пропускаємо через м’ясорубку.

У готовий фарш додаємо сметану, яйця, сіль та спеції.

На цьому етапі можна додати подрібнену зелень і ретельно перемішати фарш.

Потім вносимо крохмаль, перемішуємо і прибираємо в холодильник на 1-2 години.

Після того, як настоїться фарш, формуємо та паніруємо котлети в манці і обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією.

Саме завдяки сметані котлети вийдуть соковитими, з тонким вершковим присмаком.

Смачного!

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...