Секрет ідеальної відвареної курячої грудки: Як треба готувати, щоб м'ясо стало ніжним і соковитим

Ця ідеальна відварна куряча грудка потішить вас своїм смаком і простотою приготування. Вона стане чудовим доповненням до ваших інших кулінарних шедеврів.

Приготування ідеальної відвареної курячої грудки — це напрочуд простий і універсальний рецепт, який підійде для багатьох випадків. Цей спосіб готування не тільки економить ваш час, а й забезпечує отримання неймовірно соковитого курячого філе. Відварна куряча грудка ідеально підходить для салатів, бутербродів, сендвічів і може зберігатися в холодильнику протягом 2-3 днів. Простим секретом ідеальної відвареної курячої грудки поділився сайт Shef Donna.

Інгредієнти:

  • куряче філе (грудка без шкіри) — 650 г;
  • селера — 2-3 гілочки;
  • кріп — 2-3 гілочки;
  • часник — 2 зубчики;
  • чорний перець — за смаком;
  • мелена куркума — за смаком;
  • сушений часник — за смаком;
  • морська сіль — 10 г (додатково сіль для бульйону);
  • цукор — 7 г;
  • вода.

Приготування

Крок 1

Підготуйте куряче філе: зніміть шкіру, розділіть на два філе. Промийте м'ясо холодною водою, потім покладіть у миску або контейнер, додайте морську сіль і цукор. Втирайте приправи в м'ясо, ніби масажуючи його, і залиште філе на 2 години за кімнатної температури. Після цього приберіть грудку в холодильник на 8-10 годин.

Крок 2

У каструлю покладіть кріп, селеру, часник, чорний перець. Додайте куркуму, сушений часник і трохи солі (приблизно 3/4 чайної ложки на 1-1.5 л води).

Крок 3

Залийте літром води і доведіть до кипіння.

Крок 4

Покладіть куряче філе в киплячу воду.

Крок 5

Доведіть знову до кипіння і варіть 10-12 хвилин. Потім вимкніть нагрівання, накрийте каструлю кришкою, укутайте рушником і залиште на 1 годину.

Крок 6

Дістаньте грудку з каструлі та залиште в холодильнику на кілька годин. Це дасть змогу м'ясу стати щільнішим, і воно легко різатиметься на тонкі скибочки.

Є секрет! Який продукт не треба додавати в фарш, щоб котлети лишалися соковитими

субота, 5 жовтень 2024, 0:10

Домашні котлети — одна з найкращих страв, яка тільки може бути. Кожна господиня має власні рецепти, проте не всі знають, що є небажані продукти в складі фаршу. В результаті котлети можуть ставати сухіші, а м’ясо більш жорстким, передають Патріоти Украї...

Смакота! Легка та дуже ніжна яблучна шарлотка без випічки

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 22:10

Шарлотку приготувати можна без духовки. Для цього потрібно просто яблуко, легке тісто та сковорода. Читайте рецепт приготування далі у статті, передають Патріоти України. Вам потрібні наступні:. Яблуко наріжте та відправте на сковороду з маслом. Прикри...