Секрет хрустких дерунів: Ось як правильно їх приготувати


Деруни – це чудова страва для тих, хто хоче внести різноманітність у звичний раціон без суттєвих витрат, передають Патріоти України.

Якщо подавати їх разом зі сметаною та зеленню, то можна порадувати своїх близьких смачним обідом чи вечерею.

Однак часом з дерунами не так вже й просто впоратися. При неправильному підході страва виходить сухою та несмачною.

Які секрети допоможуть уникнути кулінарного провалу?

Будь-яка господиня знає про те, що в тертій картоплі важливо позбавити від вологи, щоб деруни не розвалювалися прямо на сковорідці.

Але саме з цієї причини можна і зіпсувати страву.

Якщо ви видалите надто велику кількість вологи, то начинка дерунів буде надто сухою.

Тому варто знайти спосіб, який допоможе видалити ідеальну кількість вологи.

Досвідчені кулінари для цього використовують звичайну марлю. Її потрібно скласти в кілька шарів, відправити терту картоплю і просто віджати.

Цей метод дозволяє зберегти дерунам соковитість під час смаження.

Начинка в результаті вийде соковитою, але у страви збережеться апетитна скоринка.

Джерело: ПростоВей

Неприємний запах із посудомийки? Один шматочок лимона - і проблема зникне назавжди

вівторок, 14 жовтень 2025, 9:15

Неприємний запах із посудомийки, жирний наліт на тарілках навіть після гарячого циклу? Не поспішайте звинувачувати мийний засіб. Найчастіше проблема в самій машині - вона просто потребує очищення. І зовсім не обов’язково купувати дорогі хімічні засоби....

Нам брехали? Гіркий шоколад не корисніший за молочний, - дослідження

вівторок, 14 жовтень 2025, 8:45

Усе, що ми знали про користь темного шоколаду, виявилося звичайним маркетингом. Як з’ясувало видання The Economist, твердження про те, що гіркий шоколад допомагає серцю та знижує тиск завдяки високому вмісту флаванолів - лише напівправда, передають Пат...