Секрет хрустких дерунів: Ось як правильно їх приготувати


Деруни – це чудова страва для тих, хто хоче внести різноманітність у звичний раціон без суттєвих витрат, передають Патріоти України.

Якщо подавати їх разом зі сметаною та зеленню, то можна порадувати своїх близьких смачним обідом чи вечерею.

Однак часом з дерунами не так вже й просто впоратися. При неправильному підході страва виходить сухою та несмачною.

Які секрети допоможуть уникнути кулінарного провалу?

Будь-яка господиня знає про те, що в тертій картоплі важливо позбавити від вологи, щоб деруни не розвалювалися прямо на сковорідці.

Але саме з цієї причини можна і зіпсувати страву.

Якщо ви видалите надто велику кількість вологи, то начинка дерунів буде надто сухою.

Тому варто знайти спосіб, який допоможе видалити ідеальну кількість вологи.

Досвідчені кулінари для цього використовують звичайну марлю. Її потрібно скласти в кілька шарів, відправити терту картоплю і просто віджати.

Цей метод дозволяє зберегти дерунам соковитість під час смаження.

Начинка в результаті вийде соковитою, але у страви збережеться апетитна скоринка.

Джерело: ПростоВей

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...

Цей продукт з кухні зміцнює імунітет навіть у мікродозах - нове дослідження

субота, 13 вересень 2025, 17:12

Імбир - одна з небагатьох спецій, користь якої підтверджують не лише традиції, а й сучасні наукові дослідження. Нові дані показали: навіть невеликої кількості імбиру достатньо, щоб активувати імунні клітини та допомогти організму ефективніше боротися з...