Секрет хрустких дерунів: Ось як правильно їх приготувати


Деруни – це чудова страва для тих, хто хоче внести різноманітність у звичний раціон без суттєвих витрат, передають Патріоти України.

Якщо подавати їх разом зі сметаною та зеленню, то можна порадувати своїх близьких смачним обідом чи вечерею.

Однак часом з дерунами не так вже й просто впоратися. При неправильному підході страва виходить сухою та несмачною.

Які секрети допоможуть уникнути кулінарного провалу?

Будь-яка господиня знає про те, що в тертій картоплі важливо позбавити від вологи, щоб деруни не розвалювалися прямо на сковорідці.

Але саме з цієї причини можна і зіпсувати страву.

Якщо ви видалите надто велику кількість вологи, то начинка дерунів буде надто сухою.

Тому варто знайти спосіб, який допоможе видалити ідеальну кількість вологи.

Досвідчені кулінари для цього використовують звичайну марлю. Її потрібно скласти в кілька шарів, відправити терту картоплю і просто віджати.

Цей метод дозволяє зберегти дерунам соковитість під час смаження.

Начинка в результаті вийде соковитою, але у страви збережеться апетитна скоринка.

Джерело: ПростоВей

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...