Горілку не так часто зустрінеш в складі рецептів інших страв, оскільки цей міцний напій здається не зовсім підходящим для кулінарних експериментів, зазначають Патріоти України.
Однак при приготуванні випічки горілку час від часу використовують. Досвідчені ж господині за допомогою даного виду спиртного готують неймовірно смачні котлети.
Навіщо кулінари додають горілку в фарш
Дивовижний факт полягає в тому, що алкогольний напій здатний буквально перетворити м'ясо, зробивши його більш ароматним і смачним. Горілка підсилює кращі смакові якості страви, завдяки чому котлети не зможуть довго пролежати на столі.
Ця хитрість допоможе будь-яке м'ясо перетворити в кращу сторону. Але це не єдина причина. Річ у тім, що горілка особливим чином впливає на текстуру м'яса, роблячи його більш ніжним і м'яким. За допомогою спиртного котлети навіть з недорогого м'яса будуть буквально танути в роті.
Як правильно додавати горілку
Спочатку фарш з'єднуємо з цибулею, курячим яйцем і прянощами. Потім вливаємо чарку міцного напою. Якщо ви додаєте горілку для поліпшення смаку, то потрібно буде просто перемішати фарш до однорідного стану і приступати до приготування.
Якщо ви хочете, щоб котлети стали м'якшими, то варто відправити фарш в холодильник на нижню полицю на 60 хвилин. До речі, присмаку спиртного відчуватися не буде, так як він повністю випарується під час термічної обробки.
Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть с...
Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...