Секрет приготування вишуканого "супу французьких бідняків"

Суп

Директор Школи леді Тетяна Мокріді розповіла у своєму Instagram, як приготувати французький цибулевий суп.

Ця страва популярно у бідняків з Франції, так як для нього потрібні тільки цибулю і трохи вина. При цьому суп часто подають в кращих ресторанах.

Інгредієнти:
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. солі
  • 3 ст.л. борошна
  • 200 мл білого сухого вина
  • 1,5 л курячого або яловичого бульйону
  • чорний мелений перець
Для подачі:
  • 4 скибки багета
  • 100 г напівтвердого сиру (Конте, Грюйєр, Емменталь)
Приготування:
  1. У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло. Додати цибулю, сіль і цукор. Гасити на повільному вогні, часто помішуючи до золотого кольору 20−25 хвилин.
  2. Посипати цибулю борошном, обсмажити ще 2−3 хвилини.
  3. Влити вино, довести до кипіння, варити на середньому вогні до повного випаровування вина.
  4. Влити бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, варити суп 40−50 хвилин. Лук повинен добре розваритися, суп трохи загуснути.
  5. Приготувати грінки: 5−7 хвилин у духовці 180ºС.
  6. Суп розлити по чавунним або керамічним горщиках, покласти тост, присипати сиром, запекти в духовці.

Ці сніданки захищають від раку - правда, яку нам ніхто не казав

четвер, 11 вересень 2025, 23:10

Відомий педіатр доктор Джозеф Салхаб попереджає: рак кишечника може підкрадатися безсимптомно, але прості зміни в раціоні допоможуть знизити ризики. У відео, яке набрало понад 1,4 мільйона переглядів в Instagram, він поділився порадами, як за допомогою...

Не робіть помилок! Який хліб приносить користь, а який може нашкодити організму

четвер, 11 вересень 2025, 17:44

Хліб завжди є частиною щоденного раціону багатьох, але навколо нього існує чимало міфів та упереджень. Деякі вважають його головним винуватцем набору ваги, однак усе залежить від того, який саме хліб обирати, передають Патріоти України. Дієтологи нагол...