Рис та макарони — два розповсюджені гарніри до страв з м’яса, риби чи овочів. Вони прості у приготуванні, але іноді замість апетитного вигляду виходить справжня каша. В склад цих продуктів входить крохмаль. Під час варіння він виділяється у воду і набуває клейкої консистенції. Щоб макарони та рис не злипалися, утворюючи суцільну грудку, потрібно скористатись однією з кулінарних рекомендацій, передають Патріоти України.
Макарони потрібно варити у великій кількості воді. Якщо її мало, липкість крохмалю буде сильніше проявлятись. Для рису також є важливими пропорції. На одну частину крупи наливають 1,5 частини води.
Коли рис та макарони зваряться, додайте декілька чайних ложок рослинної олії. Як альтернативний варіант, можна використовувати оливкову. Гарнір рекомендується подавати відразу.
Як тільки макарони чи рис дійшли до готовності, їх потрібно відкинути на друшляк та добре промити водою. Далі можна додавати вершкове масло, олію чи соус, підливу. Все залежить від смаку та планів. Особливо цей спосіб підходить для випадку, коли макарони та рис потрібні для приготування інших страв (запіканки, салати).
Ще одна маленька хитрість полягає у додаванні лимонного соку. Смак дещо зміниться, але потім у поєднанні з сиром чи рибою буде смачно та оригінально. На 2,5 л води для макаронів беруть 40 мл соку. Можна замінити на яблучний оцет у кількості 1 ст.л. Кислота не дає крохмалю розпадатись у воді, тому гарнір виходить ідеальним.
Смачного!
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...