Секрет топкулінарів: Яка температура сковороди підходить для смаження яєць

Найчастіше яйця розбивають на холодну або ледь нагріту сковороду, тому що бояться, що страва пригорить, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Проте, за словами експертів, потрібно використовувати саме розігрітий до максимуму посуд. Щоб ваша яєчня вийшла дійсно смачною, спочатку налийте достатню кількість олії, добре розігрійте сковороду. І тільки після цього розбивайте яйця.

Якщо так зробити, то білок миттєво побіліє, що ідеально для яєчні.Запам’ятайте ще один важливий момент: як тільки яйце опиниться в сковороді, потрібно зменшити вогонь до мінімуму, а сам посуд накрити кришкою.

В такому разі яйце не пригорить, проте добре просмажиться до ідеальної консистенції, а страва вийде дуже ніжною. Щоб смак яєчні вийшов не просто добрим, а ідеальним, рекомендовано смажити яйце на суміші з рослинної олії та вершкового масла.

Це може здивувати! ТОП-15 ранкових звичок, які сповільнюють ваш метаболізм

вівторок, 28 жовтень 2025, 18:30

Кожен ранок - це шанс задати темп усьому дню. Те, що ви робите у перші години після пробудження, безпосередньо впливає на швидкість метаболізму, рівень енергії та здатність спалювати жир, передають Патріоти України. Невинні, на перший погляд, звички – ...

А ви це знали? Чому лікарі не рекомендують вживати каву рано вранці та ввечері

вівторок, 28 жовтень 2025, 17:25

Багато людей починає свій ранок з чашки запашної кави. Адже відомо, що кава дає відчуття бадьорості, енергії, гарного самопочуття. Але лікарі попереджають про те, що вранці організм людини сам різко підвищує рівень кортизолу - гормону пильності, переда...