Секрет у борошні та молоці: Рецепт особливо ніжних курячих котлет на вечерю

Чимало господинь часто готують незвичні страви за рецептами блогерів із соцмереж, але забувають, що смачними можуть бути навіть прості котлети з курячого філе. А секрет їх - у правильному приготуванні. Патріоти України вирішили поділитися з вами таким рецептом і порадами, з чим подати такі котлетки.

Інгредієнти: куряче філе (500 г), яйце (1 шт.), майонез (100-150 г), пшеничне борошно (2-3 ст. л.), молоко (150-200 мл), ріпчаста цибуля (1 шт.), спеції, сіль, рослинна олія.

Приготування:

Беремо куряче філе, промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо тонкими смужками і пропускаємо через м'ясорубку. Цибулю чистимо від лушпиння і також перебиваємо в м'ясорубці або блендері, змішуємо з фаршем.

Якщо у вас немає м'ясорубки, куряче філе можна нарізати дуже дрібними кубиками. А якщо у вас немає часу на все вище перераховане, можна просто купити в магазині готовий фарш.

У фарш додаємо майонез, ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин - бажано поставити його в холодильник.

Беремо невеликий сотейник, виливаємо в нього молоко, злегка підігріваємо його і висипаємо туди борошно. Вимикаємо вогонь, розмішуємо борошно за допомогою вінчика. Потім розбиваємо в цю суміш одне яйце, перемішуємо все до однорідної консистенції. Додаємо сіль та інші спеції за смаком. Залишаємо молочно-борошняну суміш приблизно на півгодини.

Через 30 хвилин змішуємо фарш з майонезом із молочно-борошняною сумішшю, ретельно вимішуємо ложкою або руками.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо на гарячу сковороду ложкою невеликі порції фаршу, формуючи котлети. Обсмажуємо їх із двох сторін до рум'яної скоринки (до напівготовності), кришкою накривати не потрібно.

Беремо форму для випічки, змащуємо її олією і викладаємо на неї котлети. Потім обсмажуємо на сковороді ще одну порцію і теж викладаємо у форму. І так до тих пір, поки повністю не будуть обсмажені все котлети.

Розігріваємо духовку до 200°С і ставимо в неї форму з курячими котлетами. Доводимо їх до готовності - на це буде потрібно 10-15 хвилин.

Який гарнір подати до курячим котлет?

    1. Якщо ви хочете зробити більш дієтичну страву, приготуйте до котлет відварену перловку або вівсянку.

    2. Доповнити це блюдо також можна рисом з овочами або гречкою з грибами.

    3. Ідеально доповнить смак котлет картопля - це може бути як молода картопля із зеленню, так і запечена картопля по-селянськи або ж пюре.

Джерело: Апостроф

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...