Секрет у "правильній" капусті: Рецепт особливо ніжних голубців, які будуть готові за 1,5 години

Голубці – це завжди вдале рішення як для щоденного, так і святкового меню. Традиційна капуста для голубців – білокачанна, хоча інколи готують з пекінською та навіть із виноградним листям. Якщо у вас мало часу на приготування, спробуйте загорнути голубці у савойську капусту. Вона швидко пропарюється, відтак чудово поєднується з начинкою. Рецептом голубців із савойською капустою поділилася фудблогерка Христина Петраш в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • савойська капуста
  • рис – 1/2 скл.
  • фарш – 350-400 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • вода – 1 скл.
  • томатна паста 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Відділити листки капусти та нагріти їх у мікрохвильовці – приблизно 5-7 хвилин.

2. Запарити рис.

3. Порізати цибулю та натерти моркву. Обсмажити до м'якості.

4. Готові овочі з'єднати з фаршем і рисом. Додати сіль та спеції.

5. Сформувати голубці та викласти в мультиварку.

6. Змішати томатну пасту з водою та залити рідиною голубці.

7. Тушкувати упродовж 1-1,5 години.

Розставлено крапки над "і": Пити воду під час їжі - здорова звичка чи серйозна помилка

четвер, 11 грудень 2025, 18:35

Багато хто вважає, що вживання води під час їди - це правильне розв'язання проблем з травленням. Згідно з цим популярним міфом, рідина розбавляє шлункову кислоту, уповільнюючи активність ферментів і призводячи до здуття живота. Це переконання настільки...

Це вражає! Періодичне голодування змінює мозок і мікробіом кишківника, – дослідження

четвер, 11 грудень 2025, 16:30

Нове дослідження китайських вчених показало, що дієта з періодичним обмеженням калорій може викликати значні зміни як у діяльності мозку, так і в складі кишкового мікробіому, передають Патріоти України. Це відкриття може стати ключем до ефективнішої бо...