Секрет у сухому обсмажуванні! Як зробити смажені гриби ще смачнішими

Смажені гриби – одна з найулюбленіших та найпопулярніших страв. Найчастіше в процесі приготування лісових дарів таким чином використовується олія, передають Патріоти України.

Однак досвідчені кулінари стверджують – можна обійтися і без цього інгредієнта. Завдяки способу сухої обсмажування гриби вийдуть ще смачнішими і соковитішими.

Оскільки в боровиках та підосиновиках міститься достатня кількість вологи, гриби зможуть одночасно смажитися та тушкуватись у власному соці. Коли ви помітите, що з грибів виділився сік, потрібно зробити потужність вогню менше і продовжувати обсмажувати лісові гриби, поки вся рідина не випарується.

Після цього дозволяється додати сіль – таку ж кількість, що ви використовуєте при традиційному варіанті обсмажування – і свіжу зелень. Гармонійніше з грибами поєднується петрушка.

Зрештою, настає час для секретного інгредієнта – невеликого шматочка вершкового масла. Масло додається вже наприкінці приготування. Приготовлені таким чином грибочки вийдуть неймовірно смачними, апетитними та ароматними. Спробуйте!

Джерело: ПростоВей

Темний шоколад корисний для серця? Нове дослідження вас здивує

п’ятниця, 12 вересень 2025, 18:16

Темний шоколад давно вважають здоровішою альтернативою солодощам із високим вмістом цукру. Але нове дослідження показує ще одну вагому причину насолоджуватися ним: зниження ризику гіпертонії, передають Патріоти України. Що показало дослідження У дослі...

Це варто знати! Як кава впливає на мозок

п’ятниця, 12 вересень 2025, 12:46

Кава є одним з найпопулярніших й найулюбленіших напоїв у багатьох країнах світу, займаючи лідируючі позиції щодо споживання після води. Вона є частиною культури та традицій, й її щоденне споживання обчислюється мільярдами чашок, передають Патріоти Укра...