Секрет у заварному тісті і кунжуті: Покроковий рецепт найсмачніших пиріжків з м'ясом

пиріжки

Пиріжки з м'ясом виходять смачними навіть якщо використовувати не здобне тісто, а заварне. Рецепт простого тіста з борошна, окропу та олії наводить кулінарний Telegram-канал, зазначають Патріоти України.

Пиріжки із заварного тіста з м'ясом

  • Борошно — 300 г;
  • Олія — 100 мл;
  • Вода — 200 мл;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Кунжут.
Для начинки:
  • Куряче м'ясо — 300 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Сіль перець.
  1. Олію змішати з водою і закип'ятити.
  2. Просіяти борошно у глибоку ємність.
  3. Акуратно влити окроп з олією у борошно, вимішати тісто, дати охолонути.
  4. Приготувати начинку: відварити м'ясо, порізати. Цибулю порізати та обсмажити. Посолити поперчити, з'єднати м'ясо та цибулю.
  5. Тісто розділити на 20 частин. Тонко розкачати, покласти начинку. Згорнути пиріжок, покласти на лист швом донизу.
  6. Відокремити білок від жовтка, жовток збити, змастити ним пиріжки і посипати кунжутом.
  7. Випікати 30 хвилин при 200 градусах.


Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...