Секрет від господинь: Як запекти картоплю шматочками, щоб хруст скоринки було чутно з сусідньої кімнати

Сьогодні ми поділимося декількома секретами, як приготувати ідеальну запечену картоплю шматочками. Скоринка вийде дуже хрусткою, а всередині буде ніжна м’якість. Готувати так зовсім не складно, хоч і доведеться зробити кілька додаткових маніпуляцій. Однак результат повністю вартує того, передають Патріоти України.

Запечена картопля шматочками

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. соди
  • 1 ст. л. паприки
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ч. л. сухого часнику
  • 60 мл оливкової олії

Приготування:

Картоплю треба помити, а ось шкірку зрізати не обов’язково, багатьом подобається запечена картопля в мундирах. Далі наріж її великими шматочками, подрібнювати не варто, тому що не вийде приємна серединка.

Щоб отримати ідеальну корочку, картоплю треба трохи проварити. Додай в киплячу воду сіль і соду, потім картоплю. Варити потрібно 10-11 хвилин. Дивись, щоб картоплю вже можна було проколоти виделкою, але вона не стала занадто м’якою.

Секрет в тому, що харчова сода розщеплює пектин, внаслідок чого витягує крохмаль на поверхню. Зверху картопля покривається нерівним лущенням, ніби поверхню висушили або вона розварилася.

Саме завдяки такій текстурі верхній шар краще вбирає спеції і масла. Так картопля стає хрусткою і ароматною.

Коли пройде приблизно 10 хвилин, картоплю потрібно кинути на друшляк і трохи почекати, щоб випарувалася зайва волога.

Тим часом приготуємо спеції. Потрібно змішати часник, паприку, перець. За бажанням, спеції можна брати абсолютно будь-які. Далі змішай їх з маслом до однорідного стану.

Тепер треба вилити масло зі спеціями в картоплю і сильно-сильно потрясти, щоб все перемішати. Це потрібно також для того, щоб верхній шар картоплі став зовсім пухнастим і увібрав в себе більше масла і спецій.

Саме завдяки проварюванню в соді і потім сильному перемішуванню виходить ідеальна текстура поверхні для самої хрусткої скоринки.

Другий варіант приготування – без спецій, що теж виходить смачно. Потрібно також сильно перемішати картоплю до її пухнастості, а потім викласти на деко з розтопленим вершковим маслом.

Картоплю тепер можна викласти на деко і випікати приблизно 30 хвилин при температурі 200 градусів. Час від часу часточки можна перевертати, щоб вони краще пропеклися з усіх боків. Впевнені, ти точно оціниш таку запечену картоплю шматочками. Хрустіти буде на всю кімнату!

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...