Сьогодні ми поділимося декількома секретами, як приготувати ідеальну запечену картоплю шматочками. Скоринка вийде дуже хрусткою, а всередині буде ніжна м’якість. Готувати так зовсім не складно, хоч і доведеться зробити кілька додаткових маніпуляцій. Однак результат повністю вартує того, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Картоплю треба помити, а ось шкірку зрізати не обов’язково, багатьом подобається запечена картопля в мундирах. Далі наріж її великими шматочками, подрібнювати не варто, тому що не вийде приємна серединка.
Щоб отримати ідеальну корочку, картоплю треба трохи проварити. Додай в киплячу воду сіль і соду, потім картоплю. Варити потрібно 10-11 хвилин. Дивись, щоб картоплю вже можна було проколоти виделкою, але вона не стала занадто м’якою.
Секрет в тому, що харчова сода розщеплює пектин, внаслідок чого витягує крохмаль на поверхню. Зверху картопля покривається нерівним лущенням, ніби поверхню висушили або вона розварилася.
Саме завдяки такій текстурі верхній шар краще вбирає спеції і масла. Так картопля стає хрусткою і ароматною.
Коли пройде приблизно 10 хвилин, картоплю потрібно кинути на друшляк і трохи почекати, щоб випарувалася зайва волога.
Тим часом приготуємо спеції. Потрібно змішати часник, паприку, перець. За бажанням, спеції можна брати абсолютно будь-які. Далі змішай їх з маслом до однорідного стану.
Тепер треба вилити масло зі спеціями в картоплю і сильно-сильно потрясти, щоб все перемішати. Це потрібно також для того, щоб верхній шар картоплі став зовсім пухнастим і увібрав в себе більше масла і спецій.
Саме завдяки проварюванню в соді і потім сильному перемішуванню виходить ідеальна текстура поверхні для самої хрусткої скоринки.
Другий варіант приготування – без спецій, що теж виходить смачно. Потрібно також сильно перемішати картоплю до її пухнастості, а потім викласти на деко з розтопленим вершковим маслом.
Картоплю тепер можна викласти на деко і випікати приблизно 30 хвилин при температурі 200 градусів. Час від часу часточки можна перевертати, щоб вони краще пропеклися з усіх боків. Впевнені, ти точно оціниш таку запечену картоплю шматочками. Хрустіти буде на всю кімнату!
Риба – це один із найпопулярніших і найкорисніших продуктів, вона особливо цінується за вміст поліненасичених жирних кислот омега-3, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Мало хто знає, однак не вся риба корисна для здоров’я, деякі види можут...
В Україні риба – не менш улюблена страва, ніж сало. Одні види ми їмо щодня, інші готуємо до святкового столу. Проте є особлива риба, яка чудово пасує до будь-якої нагоди, адже має неперевершений смак і надзвичайну користь для здоров'я. Дієтологи радять...