Секрет від справжніх господинь: Який інгредієнт слід додати до фаршу, щоб котлети вийшли пишними, соковитими та смачними

Кожна господиня готує котлети за власним рецептом. Хтось додає у фарш сиру картоплю, хтось кабачок, моркву, вершкове масло чи сало. Однак є інгредієнт, який допоможе виробам стати більш пишними, соковитими та смачними. При цьому він майже завжди присутній на будь-якій кухні, передають Патріоти України.

Кухарі розкрили секрет приготування ідеальних котлет. Вони виходять засмаженими, соковитими та неймовірно ароматними.

Насамперед потрібно підготувати фарш, причому покупний – далеко не найкращий варіант. Виберіть хороший шматок м'яса. Найкраще поєднувати два види - жирну свинину з пісною яловичиною - так котлети набудуть цікавішого смаку.

Пропустіть м'ясо через м'ясорубку разом із цибулею та часником. Поперчіть фарш, додайте улюблені спеції. Вбийте одне яйце - щоб котлети краще тримали форму і не розвалювалися при термічній обробці

Добре вимішайте фарш, а потім додайте секретний інгредієнт – півсклянки сильногазованої води. Потрібно, щоб вона була максимально холодною – її слід витримати в холодильнику.

Ще раз вимішайте фарш і залиште його на дві години. Тільки після цього слід посолити його, перемішати та мокрими руками сформувати котлети.

Обсмажуйте вироби на рафінованій олії. Краще обрати сковороду з антипригарним покриттям. Якщо сумніваєтеся у готовності котлет, відправте їх після смаження до духовки або мікрохвильової печі на 5-10 хвили

Ці овочі рятують печінку - гепатолог розкрив секрет

середа, 24 грудень 2025, 13:08

Печінка відповідає за травлення, накопичення енергії та виведення токсинів. Але запалення та надлишок жиру можуть серйозно її пошкодити. Експерти кажуть, що правильні овочі здатні захистити цей орган, передають Патріоти України. Броколі – головний геро...

Алюмінієва фольга може шкодити вашому здоров’ю! Те, що роблять багато людей на кухні, небезпечно

середа, 24 грудень 2025, 12:45

Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні: загортаємо бутерброди, готуємо на грилі, зберігаємо їжу. Проте не всі знають, що її використання може бути небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Експерти наголошують: замініть фольгу на ...