Секрет від справжніх господинь: Що додати у фарш, щоб голубці були соковитими? Треба один простий інгредієнт

Домашні голубці традиційно готують з рисом та м`ясом, рідше - з грибами та пшоном. Але для того, щоб вони були більш соковиті та ніжні, у фарш додають сиру картоплю, яку дрібно натирають на тертці, передають Патріоти України

Її смак практично не помітний у страві, але загалом голубці з картоплею виходять дуже смачними та аромтаними

Інгредієнти:

  • готове листя капусти – 1 кг
  • терта картопля – 1 кг
  • фарш – 0,5 кг
  • цибуля – 3 шт
  • морква – 1 шт
  • помідори – 3-4 шт
  • сметана – 2-3 ст. л.
  • рослинна олія – 100-120 мл
  • сіль, перець, куркума, спеції
  • петрушка, кріп

Спосіб приготування:

1. У капусти вирізати качан. Саму ж капусту опустити в киплячу воду та поступово відділити все листя. З готового листя вирізати ущільнення посередині.

2. Порізати цибулю кубиками, моркву натерти на тертці.

3. Спочатку обсмажити цибулю до м`якості, після додати моркву. Помішуючи, смажити до готовності моркви.

4. Натерти на тертці картоплю та одну цибулину. Натерту картоплю відцідити від зайвої рідини.

5. Змішати картоплю з засмажкою, додавши фарш, кріп, петрушку, куркуму, сіль та перець. Перемішати.

6. Сформувати голубці з начинкою. Викласти у каструлю, залити водою та поставити на плиту, щоб закипали.

7. Для заливки натерти помідори. Викласти на розігріту сковорідку з олією.

8. Через деякий час додати сметану. Перемішати.

9. Додати також часник. Готувати декілька хвилин.

10. Коли голубці закипіли, залити їх заливкою. Готувати на слабкому вогні приблизно 1,5 години.

А ви це знали? Навіщо господині змішують фарш з кефіром - ситна та смачна вечеря за лічені хвилини

неділя, 16 лютий 2025, 19:08

Пропонуємо простий рецепт приготування повітряних м’ясних оладок, для чого не доведеться довго возитися біля плити, а досить просто змішати фарш із кефіром, передають Патріоти України. . Підійде будь-який фарш, як курячий, так і свинячо-яловичий, але ...

Господиням на замітку! Як приготувати правильно печінку, щоб була ніжна й танула в роті

неділя, 16 лютий 2025, 18:10

Печінка – улюблена страва багатьох. Але це в тому випадку, коли вона соковита й м’яка, а не «гумова», передають Патріоти України. Від чого залежить м’якість тушкованої печінки? Спочатку обсмажте 200 г підчеревини, потім додайте 2 цибулини й тушкуйте пі...