Секрет від справжніх господинь: Що додати у фарш, щоб голубці були соковитими? Треба один простий інгредієнт

Домашні голубці традиційно готують з рисом та м`ясом, рідше - з грибами та пшоном. Але для того, щоб вони були більш соковиті та ніжні, у фарш додають сиру картоплю, яку дрібно натирають на тертці, передають Патріоти України

Її смак практично не помітний у страві, але загалом голубці з картоплею виходять дуже смачними та аромтаними

Інгредієнти:

  • готове листя капусти – 1 кг
  • терта картопля – 1 кг
  • фарш – 0,5 кг
  • цибуля – 3 шт
  • морква – 1 шт
  • помідори – 3-4 шт
  • сметана – 2-3 ст. л.
  • рослинна олія – 100-120 мл
  • сіль, перець, куркума, спеції
  • петрушка, кріп

Спосіб приготування:

1. У капусти вирізати качан. Саму ж капусту опустити в киплячу воду та поступово відділити все листя. З готового листя вирізати ущільнення посередині.

2. Порізати цибулю кубиками, моркву натерти на тертці.

3. Спочатку обсмажити цибулю до м`якості, після додати моркву. Помішуючи, смажити до готовності моркви.

4. Натерти на тертці картоплю та одну цибулину. Натерту картоплю відцідити від зайвої рідини.

5. Змішати картоплю з засмажкою, додавши фарш, кріп, петрушку, куркуму, сіль та перець. Перемішати.

6. Сформувати голубці з начинкою. Викласти у каструлю, залити водою та поставити на плиту, щоб закипали.

7. Для заливки натерти помідори. Викласти на розігріту сковорідку з олією.

8. Через деякий час додати сметану. Перемішати.

9. Додати також часник. Готувати декілька хвилин.

10. Коли голубці закипіли, залити їх заливкою. Готувати на слабкому вогні приблизно 1,5 години.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно мити м'ясо перед приготуванням

вівторок, 25 лютий 2025, 12:02

Багато хто звик ретельно мити м’ясо перед приготуванням, вважаючи це важливою гігієнічною процедурою. Однак ця дія не тільки не приносить користі, а й може негативно вплинути на смак страви. Ба більше, це може спричинити поширення бактерій на кухонних ...

Не робіть так! ТОП-5 помилок у готуванні, які передаються з покоління до покоління

вівторок, 25 лютий 2025, 11:10

До приготування їжі рано чи пізно доводиться приступати практично будь-якій людині, передають Патріоти України. Для одних ця дія є приємним проведенням часу і перетворюється на хобі, для інших стає набридливою необхідністю. Однак поширені помилки під ч...