Секрети обробки культового українського овочу: Як смачно приготувати буряк

Буряк – це дуже корисний овоч, з якого можна приготувати безліч неймовірних страв.

Не всім подобається його смак, а тому дехто не включає цей коренеплід у свій раціон. Але є дуже легкий спосіб, який допоможе вирішити цю проблему. Буряк можна не лише відварювати, а й запікати в духовці. Саме запікання буряка в духовці зберігає корисні властивості овоча і додає йому кращого та насиченішого смаку.

Як запекти буряк у фользі

Перш за все, треба увімкнути духовку і виставити на ній температуру 180 градусів. Поки духовка набирає температуру, займіться підготовкою буряка. Необхідно ретельно промити овоч, але не потрібно чистити його шкірку.

Далі потрібно натерти буряк олією – це допоможе запобігти пригоранню та покращить смакові якості страви. За бажанням, можна присипати коренеплід сіллю та перцем.

Потім потрібно підготувати деко, на якому будуть запікатися коренеплоди. Застеліть його фольгою та викладіть на нього нарізані буряки. Потім вкрийте овочі ще одним шаром фольги, обернувши їх в цю фольгу (можна також загорнути кожен буряк окремо), та відправте в духовку на 50 хвилин.

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...