Секрети сніданку американських гурманів: Апетитні панкейки, простий рецепт вишуканої і водночас демократичної страви

Панкейки – це ніжні млинці, які є звичним сніданком для США та Канади. До нас вони прийшли завдяки голлівудським фільмам, зазначають Патріоти України.

Готувати панкейки дуже просто, а результат – завжди приголомшливий. Саме тому доволі часто вони стають фаворитами не лише досвідчених кухарів, а й новачків.

Втім, є декілька рекомендацій, дотримання яких гарантує відсутність проблем та прекрасний результат.

Насамперед слід знати, що випікаються панкейки на сковорідці без олії. Поверхня має бути нагрітою, вогонь – середнім. Перевертати його потрібно лише тоді, коли вся поверхня покриється пухирцями.

Сухі та рідкі інгредієнти потрібно змішувати окремо, з'єднати їх можна лише наприкінці. Панкейки випікаються одразу після того, як тісто готове.

Розпушувач має бути свіжим. Саме завдяки йому панкейки набувають апетитної пухкості.

Панкейки смакують з будь-якими додатками / Фото Unsplash

Рецепт панкейків

Інгредієнти

  • молоко – 1 склянка;
  • оливкова олія – 3 столові ложки;
  • пшеничне борошно – 1,5 склянки;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • дрібка солі;
  • ванілін – дрібка;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • куряче яйце – 1 штука.

Приготування

  1. Збиваємо яйце з молоком. Маса має стати пишною та збільшитися.
  2. Додаємо олію і ще раз збиваємо.
  3. У глибокій мисці з'єднуємо усі сухі компоненти.
  4. Повільно додаємо суху суміш до рідкої та збиваємо. Ставимо сковорідку, щоб розігрілась.
  5. Смажимо панкейки. Перевертаємо тільки тоді, коли млинець покриється бульбашками.

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...