Серйозний конкурент запіканки: Рецепт особливого "кучерявого" сирника із шоколадом

Як тільки не готують сирники: в соусах, з начинками та сухофруктами. Та, здається, у них з`явився серйозний конкурент – кучерявий сирник. З вигляду він схожий на класичну сирну запіканку, але на шоколадній основі та шоколадною крихтою зверху. Ідеально для тих, хто ще докінця не визначився: хоче сирники чи запіканку. Рецептом кучерявого сирника поділилася фудблогерка zefirok_for_you в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 250 г
  • цукор – 50 г
  • вершкове масло – 80 г
  • сметана – 2 ст. л.
  • какао – 2 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • яйця – 1 шт

Для начинки:

  • кисломолочний сир – 600 г
  • яйця – 2 шт
  • цукор – 100 г
  • крохмаль – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 20 г
  • ванільний цукор
  • лимонна цедра

Спосіб приготування:

1. Для початку приготувати тісто. Масло збити з цукром. Додати сметану та яйця, продовжуючи збивати.

2. Просіяти до маси какао, борошно та розпушувач. Замісити тісто. Поділити його на 2 частини: першу викласти у форму як основу, другу загорнути у плівку. Покласти все у морозильну камеру.

3. Тим часом приготувати начинку. Жовтки збити з цукром, білки з ванільним цукром.

4. До сиру додати жовтки та решту компонентів. У самому кінці вмішати білки.

5. Начинку викласти на шоколадну основу. Другу частину тіста потерти на великій тертці та посипати сирник зверху.

6. Випікати при темпратурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Чому вершкове масло набуває неприємного запаху - поширена помилка у зберіганні

середа, 4 червень 2025, 11:08

Масло, так само, як і маргарин, не варто зберігати в упаковці. Це, як мінімум, негарно, а як максимум – негігієнічно. Зазвичай прийнято перекладати вершкове масло у спеціальну маслянку і вже у такому вигляді відправляти на полицю холодильника, передают...

Господиням на замітку! Чи потрібно промивати манну крупу перед приготуванням

середа, 4 червень 2025, 10:07

Історично так склалося, що мити крупу, яка використовується для приготування манної каші, нікому не спадало на думку, передають Патріоти України. Справді, як можна промити те, що найбільше нагадує борошно? Проте кулінари, які мають пристрасть до експер...