Серйозний конкурент запіканки: Рецепт особливого "кучерявого" сирника із шоколадом

Як тільки не готують сирники: в соусах, з начинками та сухофруктами. Та, здається, у них з`явився серйозний конкурент – кучерявий сирник. З вигляду він схожий на класичну сирну запіканку, але на шоколадній основі та шоколадною крихтою зверху. Ідеально для тих, хто ще докінця не визначився: хоче сирники чи запіканку. Рецептом кучерявого сирника поділилася фудблогерка zefirok_for_you в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 250 г
  • цукор – 50 г
  • вершкове масло – 80 г
  • сметана – 2 ст. л.
  • какао – 2 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • яйця – 1 шт

Для начинки:

  • кисломолочний сир – 600 г
  • яйця – 2 шт
  • цукор – 100 г
  • крохмаль – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 20 г
  • ванільний цукор
  • лимонна цедра

Спосіб приготування:

1. Для початку приготувати тісто. Масло збити з цукром. Додати сметану та яйця, продовжуючи збивати.

2. Просіяти до маси какао, борошно та розпушувач. Замісити тісто. Поділити його на 2 частини: першу викласти у форму як основу, другу загорнути у плівку. Покласти все у морозильну камеру.

3. Тим часом приготувати начинку. Жовтки збити з цукром, білки з ванільним цукром.

4. До сиру додати жовтки та решту компонентів. У самому кінці вмішати білки.

5. Начинку викласти на шоколадну основу. Другу частину тіста потерти на великій тертці та посипати сирник зверху.

6. Випікати при темпратурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Бережіться! Після 50 років цей продукт підвищує ризик інфаркту та інсульту

середа, 27 серпень 2025, 8:45

Хвороби серця залишаються одними з найпоширеніших і найнебезпечніших. Медики кажуть, що важливо знижувати ризики, контролюючи харчування, вагу, рівень фізичної активності, відмову від паління та алкоголю, передають Патріоти України. Але є й чинники, на...

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...