Сезонний десерт: Груші, запечені з сиром, - смачно та дієтично

Сезонна груша відмінно "дружить" і з твердим сиром, і з домашнім. Цей традиційний український фрукт можна запекти в духовці, отримавши чудову альтернативу мучним десертам, передають Патріоти України.

Ця страва при правильному приготуванні виходить ніжною і неймовірно ароматною.

Інгредієнти (на одну порцію):
  • Груша стигла -1 шт;
  • Сметана — 0,5 ст.л.;
  • Мед -1 ч. л.;
  • Горіхи — для прикршання;
  • Лимонний сік — 0.5 ч.л.;
  • Кориця — щіпка.
  • Сир — пару ложок.
Приготування:
  • Грушу помити і розрізати на 2 частини, ложкою вийняти середину, збризкати лимоном і посипати корицею.
  • Змішати сир, сметану, мед і викласти в середину груші.
  • Загорнути кожну грушу у фольгу та запікати при 180 градусах 25−30 хв.
  • Остудити і подати до столу, поливши медом і прикрасивши горіхами.

Дієтологи стверджують, що груші допомагають утримати нормальну вагу, знижують ризик раку, діабету, хвороб серця та судин.

Помилка дорого коштуватиме! Чому не можна пити воду з чайника з накипом

вівторок, 13 травень 2025, 18:07

На жаль в більшості багатоквартирних будинків по трубам подається не надто якісна вода. І якщо у вас немає фільтра, з часом шкідливі речовини з неї утворюють неприємний накип на стінках чайника, передають Патріоти України. Пити воду з такого чайника не...

Є секрет! Як правильно варити квасолю, щоб вона не потемніла

вівторок, 13 травень 2025, 17:12

Варіння квасолі – досить довга та стомлива справа. Спочатку потрібно здійснити попереднє замочування бобових. Потім потрібно зварити квасолю у каструлі, передають Патріоти України. Варити квасолю потрібно щонайменше півгодини. А іноді й більше години. ...