Сезонний десерт: Груші, запечені з сиром, - смачно та дієтично

Сезонна груша відмінно "дружить" і з твердим сиром, і з домашнім. Цей традиційний український фрукт можна запекти в духовці, отримавши чудову альтернативу мучним десертам, передають Патріоти України.

Ця страва при правильному приготуванні виходить ніжною і неймовірно ароматною.

Інгредієнти (на одну порцію):
  • Груша стигла -1 шт;
  • Сметана — 0,5 ст.л.;
  • Мед -1 ч. л.;
  • Горіхи — для прикршання;
  • Лимонний сік — 0.5 ч.л.;
  • Кориця — щіпка.
  • Сир — пару ложок.
Приготування:
  • Грушу помити і розрізати на 2 частини, ложкою вийняти середину, збризкати лимоном і посипати корицею.
  • Змішати сир, сметану, мед і викласти в середину груші.
  • Загорнути кожну грушу у фольгу та запікати при 180 градусах 25−30 хв.
  • Остудити і подати до столу, поливши медом і прикрасивши горіхами.

Дієтологи стверджують, що груші допомагають утримати нормальну вагу, знижують ризик раку, діабету, хвороб серця та судин.

Не робіть так! Помилка, якої припускаються майже всі під час варіння гречки

понеділок, 21 квітень 2025, 7:50

Якщо ви просто вимкнете вогонь плити, знімете каструлю, відкриєте кришку і перекладете кашу в тарілку, не дивуйтеся, що смак страви вийде зовсім не таким насиченим як хотілося б, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Кухарі радять не поспішат...

А ви це знали? Навіщо промивати рис гарячою водою

понеділок, 21 квітень 2025, 7:15

Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо, передають Патріоти України. Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промиван...