Сезонний десерт: Груші, запечені з сиром, - смачно та дієтично

Сезонна груша відмінно "дружить" і з твердим сиром, і з домашнім. Цей традиційний український фрукт можна запекти в духовці, отримавши чудову альтернативу мучним десертам, передають Патріоти України.

Ця страва при правильному приготуванні виходить ніжною і неймовірно ароматною.

Інгредієнти (на одну порцію):
  • Груша стигла -1 шт;
  • Сметана — 0,5 ст.л.;
  • Мед -1 ч. л.;
  • Горіхи — для прикршання;
  • Лимонний сік — 0.5 ч.л.;
  • Кориця — щіпка.
  • Сир — пару ложок.
Приготування:
  • Грушу помити і розрізати на 2 частини, ложкою вийняти середину, збризкати лимоном і посипати корицею.
  • Змішати сир, сметану, мед і викласти в середину груші.
  • Загорнути кожну грушу у фольгу та запікати при 180 градусах 25−30 хв.
  • Остудити і подати до столу, поливши медом і прикрасивши горіхами.

Дієтологи стверджують, що груші допомагають утримати нормальну вагу, знижують ризик раку, діабету, хвороб серця та судин.

Ефект приємно здивує! З чим їсти гречку для максимальної користі та смаку

субота, 23 листопад 2024, 18:13

Гречка неймовірно корисна, а крім цього смачна, якщо знати, як її готувати. Гречка запобігає утворенню жовчного каміння, знижує кров’яний тиск, зменшує ризики серцевих захворювань, а також раку грудей. Склад цієї крупи багатий міддю, магнієм, клітковин...

А ви це знали? Лосось чи тунець? Яка риба корисніша

субота, 23 листопад 2024, 17:09

Тунець та лосось – два популярні варіанти морепродуктів. Таким чином, ви можете поставити запитання, яка з цих видів риби є найкращим вибором з точки зору впливу на здоров’я, передають Патріоти України. У цій статті розглядаються ці два типи риб, щоб в...