Сезонний десерт: Груші, запечені з сиром, - смачно та дієтично

Сезонна груша відмінно "дружить" і з твердим сиром, і з домашнім. Цей традиційний український фрукт можна запекти в духовці, отримавши чудову альтернативу мучним десертам, передають Патріоти України.

Ця страва при правильному приготуванні виходить ніжною і неймовірно ароматною.

Інгредієнти (на одну порцію):
  • Груша стигла -1 шт;
  • Сметана — 0,5 ст.л.;
  • Мед -1 ч. л.;
  • Горіхи — для прикршання;
  • Лимонний сік — 0.5 ч.л.;
  • Кориця — щіпка.
  • Сир — пару ложок.
Приготування:
  • Грушу помити і розрізати на 2 частини, ложкою вийняти середину, збризкати лимоном і посипати корицею.
  • Змішати сир, сметану, мед і викласти в середину груші.
  • Загорнути кожну грушу у фольгу та запікати при 180 градусах 25−30 хв.
  • Остудити і подати до столу, поливши медом і прикрасивши горіхами.

Дієтологи стверджують, що груші допомагають утримати нормальну вагу, знижують ризик раку, діабету, хвороб серця та судин.

Червона пляма на яйці: Чи можна її їсти і чи небезпечна вона для здоров’я

понеділок, 15 грудень 2025, 23:10

Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...