Шалено смачні котлети без зайвих витрат: Названо секретний інгредієнт, який поліпшить смак і збереже аромат

Смачні і ароматні котлети - мрія будь-якого гурмана. Рецептів приготування цієї страви дуже багато, але питання про те, як зробити, щоб вони були соковитими, пухнастими і м'якими залишається актуальним. Реалізувати мрію допоможе один секрет - манка і відповідь на питання, для чого в котлети додають манку. Завдяки цьому ви зможете створити неперевершену страву, передають Патріоти України.

Навіщо додавати манку в фарш для котлет

У звичному для багатьох рецепті приготування котлет присутній розмочений хліб. Вважається, що він допомагає зробити блюдо м'яким. Гідною альтернативою хлібу стала манка. Відповідей на питання, навіщо додавати манну крупу в котлети кілька і про них варто знати.

Основним секретом манки є її особливий вплив на фарш. Якщо хліб потрібно розмочити і вмішати в фарш, то манку засипають сухою. Її основною функцією під час приготування є вбирання м'ясного соку. Тобто все найсмачніше залишається в котлеті, а не випливає на сковорідку, як це буває з хлібом. Манка розбухає і робить котлети більш об'ємними і пишними.

Ще одним секретом манки є надання м'ясним виробам стійкої форми. Котлети і тефтелі зберігають форму під час приготування – це і буде відповіддю на питання, що додати в фарш для котлет, щоб не розвалювалися. У зв'язку з цим можна сміливо виключити яйця з рецепта.

Секрети приготування котлет з манкою

Крупа стане чудовою альтернативою хлібобулочним виробам. Додавати її потрібно на самому початку підготовки фаршу. Найкраще манка поєднується зі свининою і курятиною. Щоб блюдо вийшло дуже смачними потрібно знати, скільки манки додавати в котлети і в якому вигляді вмішувати крупу:

  1. Існує дві думки-крупа повинна бути запарена, манку додають сухою. В обох випадках вона виконає свою функцію і залишить все найсмачніше всередині котлет.
  2. На 1 кілограм крупи досить 1-2 столових ложок манки, щоб фарш вийшов пружним. Перед смаженням котлет потрібно дати суміші постояти 15-20 хвилин, щоб крупа увібрала в себе аромат і смак м'яса.
  3. У процесі приготування всередину кожної котлети можна покласти маленький шматочок вершкового масла. Так блюдо буде ще ніжніше і ароматні.

Котлети з манкою і картоплею – це ще один спосіб приготувати дуже смачна страва. Крім 1-2 столових ложок крупи в фарш додають натерту на дрібній тертці кашку 1-2 картоплин на кожен кілограм подрібненого м'яса. Вважається, що вона покращує смак котлет і надає їм під час смаження особливо золотистий Колір.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...