Шалено смачні котлети без зайвих витрат: Названо секретний інгредієнт, який поліпшить смак і збереже аромат

Смачні і ароматні котлети - мрія будь-якого гурмана. Рецептів приготування цієї страви дуже багато, але питання про те, як зробити, щоб вони були соковитими, пухнастими і м'якими залишається актуальним. Реалізувати мрію допоможе один секрет - манка і відповідь на питання, для чого в котлети додають манку. Завдяки цьому ви зможете створити неперевершену страву, передають Патріоти України.

Навіщо додавати манку в фарш для котлет

У звичному для багатьох рецепті приготування котлет присутній розмочений хліб. Вважається, що він допомагає зробити блюдо м'яким. Гідною альтернативою хлібу стала манка. Відповідей на питання, навіщо додавати манну крупу в котлети кілька і про них варто знати.

Основним секретом манки є її особливий вплив на фарш. Якщо хліб потрібно розмочити і вмішати в фарш, то манку засипають сухою. Її основною функцією під час приготування є вбирання м'ясного соку. Тобто все найсмачніше залишається в котлеті, а не випливає на сковорідку, як це буває з хлібом. Манка розбухає і робить котлети більш об'ємними і пишними.

Ще одним секретом манки є надання м'ясним виробам стійкої форми. Котлети і тефтелі зберігають форму під час приготування – це і буде відповіддю на питання, що додати в фарш для котлет, щоб не розвалювалися. У зв'язку з цим можна сміливо виключити яйця з рецепта.

Секрети приготування котлет з манкою

Крупа стане чудовою альтернативою хлібобулочним виробам. Додавати її потрібно на самому початку підготовки фаршу. Найкраще манка поєднується зі свининою і курятиною. Щоб блюдо вийшло дуже смачними потрібно знати, скільки манки додавати в котлети і в якому вигляді вмішувати крупу:

  1. Існує дві думки-крупа повинна бути запарена, манку додають сухою. В обох випадках вона виконає свою функцію і залишить все найсмачніше всередині котлет.
  2. На 1 кілограм крупи досить 1-2 столових ложок манки, щоб фарш вийшов пружним. Перед смаженням котлет потрібно дати суміші постояти 15-20 хвилин, щоб крупа увібрала в себе аромат і смак м'яса.
  3. У процесі приготування всередину кожної котлети можна покласти маленький шматочок вершкового масла. Так блюдо буде ще ніжніше і ароматні.

Котлети з манкою і картоплею – це ще один спосіб приготувати дуже смачна страва. Крім 1-2 столових ложок крупи в фарш додають натерту на дрібній тертці кашку 1-2 картоплин на кожен кілограм подрібненого м'яса. Вважається, що вона покращує смак котлет і надає їм під час смаження особливо золотистий Колір.

"Вбийте Росію в собі, у своїй голові! Інакше не буде нічого хорошого": Голобуцький про інтерв'ю з Пугачовою, яка була довіреною особою Путіна

середа, 17 вересень 2025, 8:27

"Подивився (штрихпунктиром, прокручуючи більшу частину про особисте) 3,5 години розповідей 76-річної Пуґачової про життя, родину і інше - зокрема, про поцілунки з Сєрґєєм Кірієнком (одним з найвпливовіших людей після Путіна - тобто, таким самим військо...

Варто включити в раціон! Допоможуть підвищити IQ: ТОП-12 продуктів, які зроблять ваш мозок "гострішим"

вівторок, 16 вересень 2025, 12:05

Наш мозок, як і все тіло, потребує правильного харчування, щоб працювати на повну силу. Деякі продукти не лише підтримують енергію, а й безпосередньо впливають на пам’ять, увагу та швидкість мислення, передають Патріоти України. Експерти наголошують, щ...