Патріоти України пропонують вашій увазі одну зі страв грецької кухні: шалено смачний, ситний, але простий в приготуванні пиріг з гарбузом, цибулею і сиром з таким пікантним, трохи солонуватим присмаком.
Інгредієнти:
- тісто листкове бездріжджове – 500 г,
- гарбуз – 400 г,
- сир фета – 150 г,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- яєчні жовтки – 1 шт.,
- оливкова олія – 4 ст. л.,
- сіль морська – 1 щіпка.
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 200°С.
- Гарбуз почистити, нарізати тонкими скибочками і скропити 2 ст.л. оливкової олії.
- Розігріти сковороду-гриль і обсмажити скибочки гарбуза з двох сторін майже до готовності.
- Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
- В окремій сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю.
- Сир фета – нарізати кубиками.
- Деко вистелити папером для випічки.
- Тісто попередньо розморозити, розрізати на 2 частини. Один пласт злегка розкачати, так щоб вийшов прямокутник, і покласти його на деко.
- На тісто, відступаючи від країв на пару сентиментів, викласти цибулю і обсмажений гарбуз, зверху посипати тертим сиром.
- Другий пласт тіста теж розкачати в прямокутник, але трохи більшого розміру, ніж перший, і накрити їм пласт з начинкою, щільно притиснувши один пласт до іншого.
- Жовток посолити, злегка збити, змастити пиріг і гострим ножем зробити діагональні неглибокі надрізи.
- Випікати в розігрітій духовці 30 хвилин.
Картопляне пюре виходить дуже ніжним на вершках, а не на молоці, передають Патріоти України. Не шкодуйте й вершкового масла – у кілограм відвареної картоплі потрібно додати 100 грамів. Які ще секрети приготування ніжного картопляного пюре знають досвід...
Відварена яловичина – дуже корисний для здоров’я продукт. Приготовлена таким чином яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові, передають Патріоти України. Якщо знати спосіб, завдяки якому навіть найжорсткіше м’ясо стан...