Якщо ви в пошуках смачного осіннього десерту, цей пиріг з гарбузом та корицею ідеальний варіант. А ще він чудово смакує зі збитими вершками та ароматним чаєм з лимоном. Цей пиріг виходить шалено смачним, якщо обрати для його приготування гарбуз сорту "Гітара". Важливо, щоб він був солодким, радять Патріоти України.
Рецепт гарбузового пирога
Час: 90 хвилин
Порції: 8
Інгредієнти:
Приготування:
Ретельно просійте борошно та сіль через дрібне сито, щоб не було грудочок. Вершкове масло натріть на грубій тертці та перетріть руками в крихту.
Додайте до борошна яйце та замісіть тісто.
Сформуйте з пісочного тіста кулю, загорніть її в шар харчової плівки та відправте в холодильник на 30 – 50 хвилин.
Почистіть гарбуз від шкіри та насіння. Наріжте його кубиками та відправте в каструлю з товстим дном. Влийте трішки води та тушкуйте гарбуз доки він не розм'якне.
Подрібніть гарбуз в пюре за допомогою блендера.
Розкачайте тісто колом та викладіть його у керамічну форму для випікання. Чудово підійде форма діаметром 30 сантиметрів.
Проколіть тісто виделкою, щоб під час випікання воно не підіймалося. Припечіть тісто в духовці протягом 15 хвилин при 190 градусах.
Викладіть гарбузове пюре в глибоку миску та змішайте з яйцями, цукром, вершками та прянощами.
Вилийте суміш на тісто та відправте випікатися в духовку на 50 – 60 хвилин при температурі 180 градусів.
Далеко не кожному вдається приготувати прозорий та нежирний холодець, а саме це найважливіше в цій страві. Насамперед, досвідчені кулінари радять обов'язково промивати всі інгредієнти перед приготуванням, передають Патріоти України. Також не забувайте ...
Це може звучати фантастично, однак насправді все набагато простіше, ніж здається. Яйця будуть готові всього за півтори хвилини. Для цього знадобляться лише 4 речі: яйця, мікрохвильовка і 2 пластикові тарілки, передають Патріоти України. Беремо стільки ...