Ще й дуже смачно! Цей десерт творить дива - зміцнює кістки та покращує травлення!

Колаген - це білок, який не лише покращує стан шкіри і підтримує роботу судин, а й зміцнює кістки та суглоби, а також знижує ризик підвищеної проникності кишкової стінки. Дієтолог доктор Бартош Кульчинський пояснює, як просто та доступно приготувати домашній колагеновий десерт, передають Патріоти України.


Чи є желатин хорошим джерелом колагену?
Доктор Кульчинський у своєму YouTube-каналі звертає увагу, що для синтезу колагену організму потрібні спеціальні амінокислоти, які слід отримувати з харчування. Проте, продуктів, багатих на колаген, небагато, а добавки часто мають високу ціну. У цьому контексті желатин є ефективним і доступним джерелом колагенових білків — за даними досліджень 2015 року, його біодоступність досягає 86%.


Рецепт колагенового десерту з желатином, персиками і кокосовим молоком

Нижній шар:

  • 150 г свіжих або заморожених персиків
  • 80 мл апельсинового соку
  • 2 чайні ложки еритритолу
  • 6 г желатину
  • 2 столові ложки холодної води

Желатин замочують у холодній воді на 10 хвилин. Персики очищають і змішують з соком та еритритолом до однорідної маси. Потім нагрівають на середньому вогні, не доводячи до кипіння, додають желатин і розчиняють його. Суміш розливають у склянки наполовину, охолоджують і ставлять у холодильник на годину.

Верхній шар:

  • 150 мл густого кокосового молока (з банки)
  • 1-2 чайні ложки еритритолу
  • 5 г желатину
  • 2 столові ложки холодної води
  • кілька крапель натурального ванільного екстракту

Желатин замочують, кокосове молоко підігрівають з підсолоджувачем і ваніллю, додають желатин, розчиняють і остуджують. Потім вливають у форму з охолодженим нижнім шаром і знову ставлять у холодильник на годину.


Цей простий домашній десерт допоможе підтримати здоров’я суглобів, кісток та кишечника, а також стане смачним доповненням до вашого раціону.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...