Ще й дуже смачно! Цей десерт творить дива - зміцнює кістки та покращує травлення!

Колаген - це білок, який не лише покращує стан шкіри і підтримує роботу судин, а й зміцнює кістки та суглоби, а також знижує ризик підвищеної проникності кишкової стінки. Дієтолог доктор Бартош Кульчинський пояснює, як просто та доступно приготувати домашній колагеновий десерт, передають Патріоти України.


Чи є желатин хорошим джерелом колагену?
Доктор Кульчинський у своєму YouTube-каналі звертає увагу, що для синтезу колагену організму потрібні спеціальні амінокислоти, які слід отримувати з харчування. Проте, продуктів, багатих на колаген, небагато, а добавки часто мають високу ціну. У цьому контексті желатин є ефективним і доступним джерелом колагенових білків — за даними досліджень 2015 року, його біодоступність досягає 86%.


Рецепт колагенового десерту з желатином, персиками і кокосовим молоком

Нижній шар:

  • 150 г свіжих або заморожених персиків
  • 80 мл апельсинового соку
  • 2 чайні ложки еритритолу
  • 6 г желатину
  • 2 столові ложки холодної води

Желатин замочують у холодній воді на 10 хвилин. Персики очищають і змішують з соком та еритритолом до однорідної маси. Потім нагрівають на середньому вогні, не доводячи до кипіння, додають желатин і розчиняють його. Суміш розливають у склянки наполовину, охолоджують і ставлять у холодильник на годину.

Верхній шар:

  • 150 мл густого кокосового молока (з банки)
  • 1-2 чайні ложки еритритолу
  • 5 г желатину
  • 2 столові ложки холодної води
  • кілька крапель натурального ванільного екстракту

Желатин замочують, кокосове молоко підігрівають з підсолоджувачем і ваніллю, додають желатин, розчиняють і остуджують. Потім вливають у форму з охолодженим нижнім шаром і знову ставлять у холодильник на годину.


Цей простий домашній десерт допоможе підтримати здоров’я суглобів, кісток та кишечника, а також стане смачним доповненням до вашого раціону.

Варто знати! Дієтологи одностайно назвали найкориснішу олію для здоров'я

четвер, 13 листопад 2025, 9:50

Оливкову олію, особливо Extra Virgin (EVOO), визнано найкращою як для приготування їжі, так і для здоров’я. Такий висновок зробили чотири зареєстровані дієтологи (RDN), передають Патріоти України. Олія багата на корисні мононенасичені жири, які знижуют...

Буде хрустка скоринка! Ось чим треба натерти курку, щоб вона танула в роті

четвер, 13 листопад 2025, 7:44

Запечене в духовці м'ясо виходить смачним й не вимагає постійної присутності господині на кухні. На свята часто готують у духовці курку, гуску або качку. Щоб птиця вийшла соковитою та ніжною, потрібно м’ясо правильно підготувати для запікання. М’ясу на...