Колаген - це білок, який не лише покращує стан шкіри і підтримує роботу судин, а й зміцнює кістки та суглоби, а також знижує ризик підвищеної проникності кишкової стінки. Дієтолог доктор Бартош Кульчинський пояснює, як просто та доступно приготувати домашній колагеновий десерт, передають Патріоти України.
Чи є желатин хорошим джерелом колагену?
Доктор Кульчинський у своєму YouTube-каналі звертає увагу, що для синтезу колагену організму потрібні спеціальні амінокислоти, які слід отримувати з харчування. Проте, продуктів, багатих на колаген, небагато, а добавки часто мають високу ціну. У цьому контексті желатин є ефективним і доступним джерелом колагенових білків — за даними досліджень 2015 року, його біодоступність досягає 86%.
Рецепт колагенового десерту з желатином, персиками і кокосовим молоком
Нижній шар:
Желатин замочують у холодній воді на 10 хвилин. Персики очищають і змішують з соком та еритритолом до однорідної маси. Потім нагрівають на середньому вогні, не доводячи до кипіння, додають желатин і розчиняють його. Суміш розливають у склянки наполовину, охолоджують і ставлять у холодильник на годину.
Верхній шар:
Желатин замочують, кокосове молоко підігрівають з підсолоджувачем і ваніллю, додають желатин, розчиняють і остуджують. Потім вливають у форму з охолодженим нижнім шаром і знову ставлять у холодильник на годину.
Цей простий домашній десерт допоможе підтримати здоров’я суглобів, кісток та кишечника, а також стане смачним доповненням до вашого раціону.
Мед - не лише смачний, а й корисний продукт, що містить ферменти, вітаміни, мікроелементи та біологічно активні сполуки. Фахівці стверджують, що, вибираючи мед, потрібно купувати той, який стікає з ложки і складається книжкою, а не просто ллється цівко...
Дієтологи назвали продукти, які допомагають контролювати голод і не переїдати. Додавши їх до раціону, можна легше підтримувати вагу й уникати постійного бажання щось перекусити, передають Патріоти України. Найефективніше зменшують апетит білкові продук...