Ще простіше та швидше, ніж у духовці: Як приготувати смачну шарлотку з яблуками в мультиварці

Яблучна шарлотка - найпопулярніший осінній пиріг, а також безпрограшний варіант, якщо щось потрібно приготувати нашвидкуруч. Способів приготування даної випічки існує безліч, починаючи від класичного, закінчуючи оригінальним французьким рецептом. Патріоти України пропонують вашій увазі найпростіший варіант, для якого знадобиться мультиварка.

Шарлотка з яблуками за цим рецептом вийде пишною та ароматною, а приготування займе всього 10-25 хвилин - все інше за вас зробить кухонний прилад.

Для приготування вам знадобиться: яйця (4 шт.), цукор (1 склянка), борошно (1 склянка), розпушувач (1 ч.л.), кориця (0,5 ч.л.), сіль (0,5 ч.л.), яблука (500 г).

Спосіб приготування:

Збийте яйця з цукром та сіллю до утворення пишної піни. Додайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, корицю та замісіть тісто. За консистенцією воно має вийти, як густа сметана.

Одне яблуко наріжте дольками, а решту - невеликими кубиками. Останні додайте в тісто і акуратно перемішайте.

Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і присипте невеликою кількістю цукру. На дно викладіть дольки яблук, а зверху вилийте тісто.

Випікайте в режимі "Випічка". Час залежить від моделі мультиварки. Перевірити готовність можна дерев'яною паличкою.

Готовий пиріг залиште постояти із закритою кришкою 5 хвилин, а потім виньте та остудіть. За бажанням, шарлотку можна прикрасити цукровою пудрою, або залишити без присипки.

Пийте це щодня! Названо натуральний сік, який рятує від гіпертонії

понеділок, 11 серпень 2025, 6:12

Гіпертонія - одна з найпоширеніших хвороб серцево-судинної системи. Відсутність правильного харчування і лікування може призвести до таких серйозних ускладнень, як пошкодження судин, серцева й ниркова недостатність, проблеми зі зором та інсульт, переда...

Чому мед твердне і чи можна це виправити? Відповідь експерта

неділя, 10 серпень 2025, 23:10

Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед ...