Що додати до дерунів, щоб вони не вбирали багато олії при смаженні

1

Дерун – національна українська страва. В місті Коростень щорічно проводиться Міжнародний фестиваль деруна, та є пам’ятник цій чудовій страві. Та, певно, не знайдеться українця, який би не любив ласувати картопляними оладками, передають Патріоти України.

Відомо, що під час смаження на сковороді деруни активно вбирають жир, а саме рослинне масло, яке використовується для приготування страви.

Подробиці

Якщо ви стурбовані темою здорового харчування або взагалі сидите на дієті, де враховується кожна калорія, буде корисно дізнатися, що знизити кількість масла, що вбирається дерунами, простіше простого.

Насправді існує відразу кілька способів, завдяки яким можна зменшити відсоток жиру в картопляних дерунах.

Один із найдієвіших – додавання до тіста алкоголю.

На 1 кг тертої на дрібній терці картоплі потрібно додати половинку чайної ложки горілки, коньяку або навіть самогону.

Досвідчені господині вдаються до цього прийому і в процесі смаження пончиків або хмизу.

Хвилюватися, що страва набуде смаку спиртного, не варто – градус повністю випарується під час термічної обробки.

Тому подавати такі деруни можна на стіл, за яким сидітимуть не лише дорослі, а й дітлахи.

Два поширені продукти на сніданок, які підвищують поганий холестерин - і це не яйця!

понеділок, 18 серпень 2025, 6:45

Нові дослідження доводять, що яйця можуть допомогти знизити рівень поганого холестерину (ЛПНП), якщо їх вживати в межах здорової та збалансованої дієти. Раніше яйця вважалися причиною підвищення рівня холестерину і підвищеного ризику серцево-судинних з...

Як пити апельсиновий сік і не набирати вагу - рекомендації експертів

неділя, 17 серпень 2025, 10:15

Апельсиновий сік - джерело вітаміну С, корисний для імунітету та серця. Проте чи впливає час вживання соку на набір ваги? Дослідники з Кельнського університету провели експеримент, який показав, передають Патріоти України. Вчені радять вживати 100% нат...