Що додати до котлетного фаршу замість яєць

Може здатися, що курячі яйця продукт незамінний і без них навіть котлет не підсмажити, передають Патріоти України.

Подробиці

Так, яйця дозволяють зробити фарш однорідним, склеюють його та допомагають котлетам тримати форму. Але передозування яєчного білка призводить до того, що котлети виходять щільними та жорсткими. Розкажемо, чим замінити курячі яйця у котлетному фарші.

  1. Терта картопля впереміш з панірувальними сухарями може успішно замінити яйце. Аналогічним ефектом має будь-яке овочеве пюре для дитячого харчування;
  2. Якщо ліньки возитися з картоплею, візьміть відразу крохмаль – кукурудзяний або картопляний, але потім потрібно обваляти биточки в панірувальних сухарях
  3. Склеїти котлетний фарш не гірше за куряче яйце зможе готове картопляне пюре, ось тільки не варто додавати в нього масло;
  4. Замість яєць можна використовувати розварений круглий рис, який розварюється краще та й злипається теж краще
  5. Запарені вівсяні пластівці теж можуть узяти на себе це завдання. Ось тільки не варто брати великі пластівці – вони довго розпарюватимуться.

І останнє, у цьому плані відмінно себе зарекомендувала манна крупа, але в кожному з цих випадків необхідно дотримуватися пропорцій.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Як готувати холодець, щоб він швидко застигав і був прозорим як сльоза

середа, 4 грудень 2024, 23:10

Холодець вважається популярною стравою, проте приготувати її виходить не у всіх. Є чотири прості правила, завдяки яким страва вийде апетитною, швидко застигне і буде прозорою, передають Патріоти України. Холодець не приготувати без свинячих ніжок та «р...

А ви це знали? Для чого потрібно сипати сіль на вугілля в процесі смаження шашлику

середа, 4 грудень 2024, 18:11

Приготувати смачний, соковитий, але головне добре просмажений шашлик – справжнє мистецтво. Варіантів приготування цієї улюбленої страви налічується не менше півсотні, передають Патріоти України. У приготуванні шашлику важливо підтримувати стабільний жа...