Що додати у воду, щоб зберегти колір буряків під час варіння

Дуже часто борщ не набуває того самого яскраво-червоного кольору, завдяки якому виглядає неймовірно апетитно. Аналогічна проблема нерідко дається взнаки і при приготуванні салатів з буряком. Так, вінегрет не завжди виявляється яскравим та строкатим. Найчастіше це пов’язано з неправильним варінням овочів. Так, під час термічної обробки коренеплоду у каструлю з водою бажано додати додатковий інгредієнт,, передають Патріоти України.

Як закріпити колір буряка

Під час варіння овочів у киплячу воду необхідно додати кислий інгредієнт. Найкращий варіант – це крапнути кілька крапель соку лимона. Використовувати можна й аналогічний обсяг столового оцту.

Результатом стане закріплення кольору коренеплоду: буряк залишиться яскраво-червоним.Аналогічний відтінок збережеться і після додавання звареного овоча до інших страв. У результаті борщ та вінегрет отримають апетитний зовнішній вигляд. Господиня напевно уникне тієї неприємної ситуації, коли борщ виходить блідим.

Це може здивувати! Що станеться з організмом, якщо відмовитись від кави назавжди

понеділок, 6 жовтень 2025, 5:40

Кава зранку стала звичкою для багатьох. Що ж відбудеться, якщо відмовитись від неї на місяць або назавжди? Експерт з харчування Адам Меєр поділився своїм досвідом. Він замінив каву на трав'яний чай і помітив поліпшення сну, покращення зовнішнього вигля...

Це може здивувати! Дієтологи назвали вид сиру, який нормалізує тиск

неділя, 5 жовтень 2025, 23:10

Високий кров'яний тиск - це те, що не можна ігнорувати. Якщо його не лікувати, високий кров'яний тиск (або гіпертонія) може призвести до великої кількості серйозних проблем зі здоров'ям, від атеросклерозу до пошкодження головного мозку, пише HealthDige...