Голубці – це страва, яку можна побачити не лише на святковому, а й на повсякденному столі. Щоб голубці вийшли соковитими та тримали форму, потрібно знати деякі секрети їхнього приготування. Зокрема, смак ідеальних голубців багато в чому залежить від правильної пропорції інгредієнтів, передають Патріоти України.
Співвідношення рису та м'яса у голубцях має бути 1:2. Для приготування фаршу найкраще брати яловичину та свинину у пропорції 1:1. На 500 г фаршу достатньо однієї цибулини. Для тонкого смаку та аромату у фарш додають по півчайної ложки сухої меленої паприки та мускатного горіха.
Рис для голубців найкраще брати круглий. Перед додаванням до фаршу його ретельно миють і відварюють до напівготовності.
Щоб листя капусти під час приготування не розвалювалися, їх потрібно відварювати по одному в окропі 10 хвилин, потім дати охолонути, розрізати на дві частини, розкотити за допомогою качалки, і тільки потім класти в них начинку.Готувати голубці необхідно в казанці або сковороді з товстим дном. На саме дно потрібно класти засмажку з моркви, болгарського перцю та цибулі. Потім викладає шар голубців і знову тушковані овочі.
Голубці будуть пікантнішими, якщо варити їх не у воді, а в томатному соусі, який заздалегідь змішується зі сметаною. Цим соусом треба залити голубці доверхуказанка. Ще один секретний інгредієнт у рецепті голубців – вершкове масло. Додайте 20-40 г масла у каструлю, і ви побачите, наскільки ваша страва буде ніжнішою.
Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України. А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти....
Яблука цінні тим, що з них можна готувати велику кількість страв. Смажити, запікати, тушкувати, а також з ними виходить дуже смачний та освіжаючий коктейль. Враховуючи складники, він ще й дуже корисний для здоров’я, передають Патріоти України. Вам знад...