Що додати в тісто для пельменів, щоб воно вийшло м’яким та еластичним

Виявляється, що один інгредієнт відповідає за такі якості пельменного тіста, як м’якість і еластичність. Нерідко витівка з домашніми пельменями зазнає краху саме через те, що з тістом у господині не склалося, а якщо точніше, то не склеїлося, а в результаті розповзлося, передають Патріоти України.

Домогосподарки з досвідом стверджують, що замісити вдале тісто для пельменів можна, але якщо додати оцет.

Для приготування потрібно:

  • 1 яйце;
  • 450 гр борошна;
  • 1,5 ст. л. рослинної олії;
  • 1 склянка теплої води;
  • ½ ч. л. солі;
  • 1 ст. л. 9% оцту.

Як готувати

Замішане з оцтом тісто завжди виходить м’яким та еластичним. Воно не прилипатиме до рук і відмінно розкотиться по столу.

Спочатку змішайте в одному посуді яйця, сіль, олію та оцет. Рідину необхідно довести до одноманітного стану віночком.

Тепер влийте теплу воду і просійте борошно порціями.Залежно від якості борошна може знадобитися більше або менше.

Вимісивши тісто, визначте його в поліетиленовий пакет або харчову плівку, а потім на 30-40 хвилин покладіть в холодильник.

Далі все знайоме. Тісто розкочуємо, робимо заготовки і приступаємо до найвідповідальнішої частини процесу – ліплення пельменів (або вареників).

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...

Ви досі п'єте келих вина на вечерю? Ось до чого це веде - дослідження шокувало

п’ятниця, 8 серпень 2025, 11:07

За словами представників Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), дослідження остаточно довели: вживання алкоголю прямо пов'язане з розвитком щонайменше семи видів раку, серед яких рак грудей, печінки, кишечника, голови, шиї та ротової порожнини, пер...