Що їсти в спеку, коли нічого не хочеться - топ легких літніх страв

З настанням літньої спеки апетит часто зникає, а організм потребує не калорій, а вологи, легкості та свіжості. Лікарі й дієтологи радять у такі дні не змушувати себе їсти важку їжу, а обирати легкі, охолоджуючі страви, які водночас забезпечать організм енергією, передають Патріоти України.


Топ-5 продуктів і страв для спекотної погоди:

1. Овочеві салати з олією або йогуртом
Огірки, помідори, редис, зелень – усе, що має багато води. Заправляй легко: оливкова олія, лимонний сік або нежирний йогурт.

2. Окрошка або холодний борщ
Освіжаючі супи — справжній порятунок. Легкі, поживні й містять багато рідини. Квас, кефір або буряковий відвар – на вибір.

3. Фрукти та ягоди
Кавун, диня, персики, полуниця – смачно, корисно і зволожує краще за будь-яку газовану воду. Зручно брати з собою.

4. Кисломолочні продукти
Йогурти, кефір, айран — легкі для шлунка та підтримують мікрофлору. Ідеальні на перекус або навіть замість вечері.

5. Холодні смузі та фруктові коктейлі
Перемішайте фрукти з льодом, м’ятою чи навіть огірком — отримаєте смачний, корисний напій, що й замінить перекус.


Порада експертів:

У спеку не переїдайте, пийте більше води, уникайте жирного м’яса, майонезу та смаженої їжі. Якщо зовсім не хочеться їсти — зосередьтеся на рідинах із калоріями: смузі, бульйони, кисломолочні коктейлі.

Все просто! Як приготувати шарлотку за 30 хвилин

п’ятниця, 20 червень 2025, 12:05

Найсмачніша шарлотка, як відомо, виходить із яблуками кислих сортів. Хто одного разу куштував такий пиріг, на інший уже не згоден, передають Патріоти України. До того ж пиріг хороший тим, що на його приготування не потрібно багато часу, особливих навич...

Котлети як у бабусі: Прості секрети, як зробити їх смачнішими

п’ятниця, 20 червень 2025, 11:08

Домашні котлети — класика української кухні, але не завжди виходять соковитими й ароматними. Кулінари діляться простими лайфхаками, як перетворити звичайні котлети на справжній смаковий хіт, передають Патріоти України. 1. Замочений хліб — не в воді, а ...