Що потрібно зробити з яйцями перед і після варіння, щоб легко зняти шкаралупу

Відварені яйця – це не тільки смачний та корисний сніданок, але ще й необхідний інгредієнт для багатьох апетитних страв та закусок, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб отримати яйця, зварені некруто, «у мішечок» або круто, слід запастися лише годинником. А ось щоб очистити яйця від шкаралупи, знадобиться часом нелюдське терпіння.

Йдеться про ті випадки, коли шкаралупа зовсім не хоче відокремлюватися від основного вмісту, внаслідок чого відривається лише разом із шматочками вареного білка.

Щоб цього уникнути, необхідно підготувати яйця до процесу варіння. Запасіться міцною голкою і можете приступати.

Проколіть шкаралупу з одного боку кожного яйця, перш ніж покласти в каструлю. Краще для цього взяти канцелярську шпильку, якою необхідні документи кріпляться до пробкової стіни.

Варіть яйця як завжди, а після того, як зніміть їх із плити, наповніть каструльку холодною водою.

Після того, як яйця охолонуть, шкаралупа буквально злетить з них за лічені секунди.

Продукти, які не можна зберігати в холодильнику - втратять смак і стануть непридатними

неділя, 13 липень 2025, 8:30

Здавалося б, зберігання продуктів у холодильнику - найкращий спосіб продовжити їхню свіжість. Холод уповільнює процес псування, але далеко не всі продукти потребують таких низьких температур, передають Патріоти України. Помилки у зберіганні часто призв...

Пропускаєте сніданок? Ось що з вами станеться - шокуючі результати досліджень

неділя, 13 липень 2025, 8:15

Вчені з різних країн провели дослідження, які підтвердили, що регулярний пропуск сніданку може негативно впливати на психічне здоров’я людини. За результатами наукової роботи, відсутність ранкового прийому їжі підвищує ризик розвитку депресії, дратівли...