Що ресторанні кухарі додають у деруни, щоб страва вийшла ще смачнішою

Традиційно деруни готуються з невеликого набору продуктів: як правило, господині обходяться картоплею, цибулею, сіллю, іноді додають яйця і спеції, передають Патріоти України.

Однак при такому підході страва завжди матиме звичний смак. Якщо ж ви любите експерименти, то варто продумати додаткові компоненти, які зроблять деруни яскравішими та цікавішими.

Що додають до складу компонентів дерунів у ресторані

Часник
Цей простий компонент робить деруни апетитнішими, адже у них з’являється особливий аромат і нотки смаку. Багато часнику не потрібно — достатньо парочки зубчиків на стандартну порцію.

Борошно
Не всі люблять додавати цей компонент, вважаючи, що через це традиційні деруни перетворюються на картопляні оладки. Однак варто просто спробувати додати 3-4 ложки борошна. Структура тіста стане більш однорідною, що значно покращить консистенцію дерунів.

Копчений сир
Цей продукт здається зовсім незвичним, але спробувати такі деруни однозначно варто. У страви з’явиться яскравий відтінок смаку, який багатьом сподобається. Цікавий факт полягає в тому, що копчений сир надає страві соковитості та пишності. Найкраще подрібнювати інгредієнт за допомогою терки та вводити до інших компонентів на фінальному етапі. Спробуйте приготувати деруни з додатковими інгредієнтами — буде смачно!

ТОП-4 помилки, через які бісквіт осідає і втрачає пишність

п’ятниця, 9 травень 2025, 7:14

Бісквіт вважається правильно приготованим тільки в тому випадку, якщо кондитерський виріб вийшов високим та повітряним, передають Патріоти України. На жаль, далеко не всі господині можуть похвалитися вмінням приготувати саме таку страву. Деколи випічка...

Що зробити, щоб картопляні зрази не розтріскувалися під час смаження

п’ятниця, 9 травень 2025, 6:12

Картопляні зрази – одна з найпопулярніших страв нашої кухні, передають Патріоти України. Страва не є особливо складною у приготуванні: достатньо «загорнути» якусь начинку (наприклад, фарш, тушковану капусту або нарізані варені яйця) в картопляне тісто....