Що робити, якщо фарш вийшов занадто жирним

Досить частою є ситуація, коли кулінар залишається незадоволеним приготованим ним фаршем. Таке може статися в тому випадку, якщо м’ясна основа виявилася надто жирною. Іноді жирність – це те, що саме потрібно від фаршу. Таке м’ясо з легкістю виконає роль начинки для пельменів або чебуреків, передають Патріоти України.

Однак така основа навряд чи підійде для створення котлет, тюфтель та інших страв, які повинні зберігати цілісність. Втім, при додаванні одного додаткового інгредієнта проблема буде вирішена.

Що додати до фаршу

На допомогу прийде картопля. Овочі повинні бути тертими. Причому використовувати надто дрібну тертку не варто. Картопляна маса повинна бути не «пюре», а сукупністю маленьких «соломинок».

Якщо у фарші виявиться такий продукт, то м’ясна основа втратить надмірну жирність. Тепер ліпити котлети з подрібненого м’яса значно простіше. Замість картоплі можна використовувати деякі інші терті овочі. Наприклад, гарбуз.

Інші способи виправити жирний фарш

До м’ясної основи можна додати рис. Крупа швидко вбере жир і сприятиме цілісності майбутньої страви. Якщо використовувати додаткові інгредієнти не хочеться, потрібно вибрати інший спосіб приготування котлет. Їх потрібно не смажити та не запікати в духовці, а приготувати на пару. У цьому випадку зайвий жир піде, а страва залишиться цілою і при цьому збереже соковитість.

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...