Що робити, якщо оселедець дуже солоний - секрет досвідчених господинь

Навіть якщо оселедець надто солоний на смак, то це не привід відмовлятися від страви, передають Патріоти України.

Господині знають, що є кілька способів, як виправити ситуацію і зробити рибу менш солоною. Приємного і малосоленого смаку можна досягти всього кількома способами.

Деякі вимочують рибу у холодній воді. Вимочувати оселедця потрібно протягом 3 годин. Рідину слід змінювати кілька разів.

Однак є один недолік: риба може стати занадто водянистою.

Інші господині поміщають пересолену рибу у міцний несолодкий чай. Напій може трохи змінити смак і запах продукту.

В даному випадку можна використовувати не лише звичайний чорний чай, а й на основі трав.

Є ще один варіант для тих, хто любить легку кислинку. Для цього кулінари беруть лимонний сік і змішують з теплою водою у співвідношенні 1 до 3.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари зберігають вершкове масло у банці з водою

неділя, 4 травень 2025, 12:10

Не всім відомий спосіб зберігання вершкового масла у банці з водою і що він дає, передають Патріоти України. Виявляється, ця хитрість рятує не тільки у тих випадках, коли немає холодильника. Таким чином ще можна покращити смакові якості продукту. Ця хи...

А ви це знали? Чому не варто змішувати паніровку та спеції

неділя, 4 травень 2025, 11:10

Панірування вберігає страву від надмірної втрати вологи під час смаження, а спеції надають продукту пікантного чи ніжного смаку, передають Патріоти України. Шеф-кухарі не рекомендують змішувати паніровку та спеції. Це вважається грубою помилкою, яка зв...