Що робити, щоб помідори не тріскалися під час консервації - прості поради

Смачні консервовані помідори - справжня знахідка взимку. І саме зараз потрібно подбати про те, щоб у холодну пору року спокійно насолоджуватися ними, передають Патріоти України.

Під час консервації цих овочів у господинь часто виникає та сама проблема: томати в банці тріскаються, через що втрачають свій вигляд, а згодом це впливає і на смак консервації.

Перший спосіб

Одна досить проста маніпуляція може врятувати результат. Так, необхідно перед тим, як відправляти помідори в банку, дати їй добре "пропотіти": на дно налити трохи маринаду і залишити постояти.

Потім маринад потрібно поступово доливати в банки, при цьому кожна наступна порція повинна бути гарячішою за попередню.

Другий спосіб

Цей метод набагато легший, тому що він узагалі може зайняти буквально кілька секунд. Щоб помідори не тріскалися, їх потрібно проколоти перед консервацією. Зробити це можна за допомогою зубочистки. Місце проколу – біля плодоніжки. Ці два способи повинні уберегти ваші томати і допоможуть їм зберегти привабливий вигляд

Особливо актуально восени! ТОП-7 продуктів, які можуть врятувати від депресії

четвер, 9 жовтень 2025, 12:45

Дослідження показують, що харчування прямо впливає на настрій і психологічний стан. Ось список продуктів, які допомагають боротися з депресією та підвищують рівень енергії, передають Патріоти України. Багата омега-3 жирними кислотами, які підтримують з...

Це може здивувати! ТОП-8 продуктів, які викликають головний біль

четвер, 9 жовтень 2025, 9:55

Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...