Що вийде, якщо зварити картоплю у молоці - хитрість досвідчених господинь

Картопля, варена в молоці, – це не вигадка і не чиясь хвора фантазія. Так можна смачно відварити навіть не найсмачніші бульби, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування потрібно:

  • картопля – 800 гр;
  • молоко – 400 мл;
  • сіль за смаком;
  • вершкове масло за смаком;
  • свіжа зелень.

Як готувати

Почистіть картоплю, наріжте на четвертинки, а якщо велика, то дрібніше. Потім залийте водою та варіть 10 хвилин. Злийте воду. Наберіть в окремий посуд молоко, розігрійте і залийте картоплю. Відразу посоліть, перемішайте та варіть на мінімальному вогні 20-25 хвилин. Варити потрібно саме на слабкому вогні під кришкою, інакше молоко пригорить чи втече.

Картопля в молоці не розвалиться, але кожна четвертинка буде м’яка. В кінці варіння можна відкрити каструлю, щоб молоко трохи випарувалося, а коли все буде готове, потрібно додати вершкове масло, дати настоятися 5 хвилин і подавати до столу, посипавши дрібно нарізаною зверху свіжою зеленню.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Які дріжджі обрати для паски на Великдень - сухі чи мокрі

середа, 16 квітень 2025, 18:56

Паска на Великдень - не лише звичайний смаколик до свята. Вона з давніх-давен уособлює сімейні традиції, духовність, а також домашній затишок. Для того, щоб цей символ вдався на славу: вийшов пухким, ароматним і смачним, вкрай важливо підбирати правиль...

Не робіть помилок! Який продукт категорично не можна додавати до котлет, щоб вони не розпадалися

середа, 16 квітень 2025, 18:30

Домашні котлети – найкраща страва для обіду, яку вміє готувати кожна господиня. Для того, щоб вони були соковитими та смачними, кулінари радять додавати у фарш цибулю, хліб, спеції, навіть терті овочі. Але все ж таки є один інгредієнт, який може зіпсув...