Картопляні зрази – одна з найпопулярніших страв нашої кухні, передають Патріоти України.
Страва не є особливо складною у приготуванні: достатньо «загорнути» якусь начинку (наприклад, фарш, тушковану капусту або нарізані варені яйця) в картопляне тісто.
При цьому виходить страва, смаковими якостями якої будуть задоволені навіть найвибагливіші домочадці.
Втім, незважаючи на всю простоту страви, проблеми при її створенні іноді трапляються.
Поширеною складністю є розтріскування тіста при термічній обробці. В результаті страва розвалюється прямо на сковороді і перестає виглядати апетитно.
Однак дотримання п’яти нескладних кулінарних правил дозволить зберегти цілісність та ідеальний зовнішній вигляд страви.
Обрайте особливий сорт картоплі
Для приготування цієї страви підійде далеко не будь-який різновид картоплі.
Вибрати бажано овоч, який не відрізняється розсипчастістю і залишається цілим під час перебування у киплячій воді.
Не варіть очищену картоплю
Картоплю «на зрази» краще варити в мундирі. Після завершення варіння картоплі, зніміть шкірку.
Не додавайте молоко
Не варто забувати, що ви готуєте не пюре. Картопля, яку ви відварили для приготування зраз, не повинна бути занадто м’якою, а тим більше рідкою.
Саме тому додавати молоко не потрібно. Досить просто потовкти картоплю, яку ви відварили, та додати сире яйце.
Використовуйте борошно
Якщо приготовлена маса не відрізняється достатньою густотою, то в картопляно-яєчну суміш треба додати трохи борошна.
У результаті має вийти щільна основа, в яку начинка загортатиметься без жодних проблем.
Не поспішайте з ліпленням зраз
Дайте трохи відпочити, та охолонути приготовленій картопляній масі.
Зачекайте щонайменше півгодини. В іншому випадку утворення клейковини не відбудеться. У такій ситуації зрази навряд чи збережуть цілісність.
Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...
Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, без якого мільйони людей не уявляють свій ранок. Але лікарі нагадують: вплив кави на організм значно складніший, ніж здається, передають Патріоти України. . Уже через 10–15 хвилин після першого ковтка коф...