Що зробити, щоб картопляні зрази не розтріскувалися під час смаження

Картопляні зрази – одна з найпопулярніших страв нашої кухні, передають Патріоти України.

Страва не є особливо складною у приготуванні: достатньо «загорнути» якусь начинку (наприклад, фарш, тушковану капусту або нарізані варені яйця) в картопляне тісто.

При цьому виходить страва, смаковими якостями якої будуть задоволені навіть найвибагливіші домочадці.

Подробиці

Втім, незважаючи на всю простоту страви, проблеми при її створенні іноді трапляються.

Поширеною складністю є розтріскування тіста при термічній обробці. В результаті страва розвалюється прямо на сковороді і перестає виглядати апетитно.

Однак дотримання п’яти нескладних кулінарних правил дозволить зберегти цілісність та ідеальний зовнішній вигляд страви.

Обрайте особливий сорт картоплі

Для приготування цієї страви підійде далеко не будь-який різновид картоплі.

Вибрати бажано овоч, який не відрізняється розсипчастістю і залишається цілим під час перебування у киплячій воді.

Не варіть очищену картоплю

Картоплю «на зрази» краще варити в мундирі. Після завершення варіння картоплі, зніміть шкірку.

Не додавайте молоко

Не варто забувати, що ви готуєте не пюре. Картопля, яку ви відварили для приготування зраз, не повинна бути занадто м’якою, а тим більше рідкою.

Саме тому додавати молоко не потрібно. Досить просто потовкти картоплю, яку ви відварили, та додати сире яйце.

Використовуйте борошно

Якщо приготовлена маса не відрізняється достатньою густотою, то в картопляно-яєчну суміш треба додати трохи борошна.

У результаті має вийти щільна основа, в яку начинка загортатиметься без жодних проблем.

Не поспішайте з ліпленням зраз

Дайте трохи відпочити, та охолонути приготовленій картопляній масі.

Зачекайте щонайменше півгодини. В іншому випадку утворення клейковини не відбудеться. У такій ситуації зрази навряд чи збережуть цілісність.

Непомітний "вбивця"? Як насправді ковбаса впливає на організм - ці факти здивують

четвер, 9 жовтень 2025, 7:22

Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...

Що відбувається з вашим тілом після чашки кави - ефект, про який не всі знають

четвер, 9 жовтень 2025, 6:44

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, без якого мільйони людей не уявляють свій ранок. Але лікарі нагадують: вплив кави на організм значно складніший, ніж здається, передають Патріоти України. . Уже через 10–15 хвилин після першого ковтка коф...