Картопляні зрази – одна з найпопулярніших страв нашої кухні, передають Патріоти України.
Страва не є особливо складною у приготуванні: достатньо «загорнути» якусь начинку (наприклад, фарш, тушковану капусту або нарізані варені яйця) в картопляне тісто.
При цьому виходить страва, смаковими якостями якої будуть задоволені навіть найвибагливіші домочадці.
Втім, незважаючи на всю простоту страви, проблеми при її створенні іноді трапляються.
Поширеною складністю є розтріскування тіста при термічній обробці. В результаті страва розвалюється прямо на сковороді і перестає виглядати апетитно.
Однак дотримання п’яти нескладних кулінарних правил дозволить зберегти цілісність та ідеальний зовнішній вигляд страви.
Обрайте особливий сорт картоплі
Для приготування цієї страви підійде далеко не будь-який різновид картоплі.
Вибрати бажано овоч, який не відрізняється розсипчастістю і залишається цілим під час перебування у киплячій воді.
Не варіть очищену картоплю
Картоплю «на зрази» краще варити в мундирі. Після завершення варіння картоплі, зніміть шкірку.
Не додавайте молоко
Не варто забувати, що ви готуєте не пюре. Картопля, яку ви відварили для приготування зраз, не повинна бути занадто м’якою, а тим більше рідкою.
Саме тому додавати молоко не потрібно. Досить просто потовкти картоплю, яку ви відварили, та додати сире яйце.
Використовуйте борошно
Якщо приготовлена маса не відрізняється достатньою густотою, то в картопляно-яєчну суміш треба додати трохи борошна.
У результаті має вийти щільна основа, в яку начинка загортатиметься без жодних проблем.
Не поспішайте з ліпленням зраз
Дайте трохи відпочити, та охолонути приготовленій картопляній масі.
Зачекайте щонайменше півгодини. В іншому випадку утворення клейковини не відбудеться. У такій ситуації зрази навряд чи збережуть цілісність.
Смак кави залежить від кількох речей. По-перше, це якість зерен, а по-друге - спосіб заварювання. Знавці стверджують, що не варто при заварюванні кави використовувати крутий окріп, передають Патріоти України. Стосовно якості зерен, меленої чи розчинної...
Кава може бути корисною для здоров’я, але лише за умови, що ви не перетворюєте її на "десерт у чашці". Дієтолог Маккензі Берджесс, RDN, нагадує: деякі популярні добавки знижують усі переваги цього напою, передають Патріоти України. Щоб щоденна кава зал...