"Попереду новорічні свята – отже, час традиційних салатів, невід'ємною складовою яких є майонез. І я гарантую: навіть такий простий соус може виглядати надзвичайно вишукано. Відкрию вам кілька секретів, які допоможуть вам приготувати ідеальний майонез", - пише шеф і керуючий партнер ресторану "Lucky" Володимир Ярославський.
По-перше, дуже ретельно обробляйте яйця перед використанням: беріть тільки цілі і замочуйте в розчині соди або оцету на 20 хвилин (на літр води 25 г соди чи 50 г оцету), потім промийте водою. По-друге, найкраща олія для майонезу – виноградних кісточок. Можна використовувати рафіновані: кукурудзяну, соняшникову, оливкову. По-третє, замість води чи молока можно взяти більше йогурту або сметани – вийде дуже смачно. І не бійтеся гратися зі смаком, додаючи зелень, часник, спеції і навіть соєвий соус – іноді виходять неймовірні смаки.
– 2 жовтка
– 300-340 г очищеної олії без запаху
– 1 столова ложка ніжної гірчиці (25г)
– сіль за смаком
– 1 чайна ложка цукру
– чорний перець
– сік 1/3 лимону
– 50 г води (йогурту, сметани)
Помістіть у миску жовтки, сіль, цукор, гірчицю і перець та добре збийте у піну вінчиком – як то кажуть, розітріть добіла! Це потрібно для того, щоб процес емульгаціі йшов дуже легко.
Далі тонесенькою цівкою додаємо олію, іноді треба навіть частинами (додали-перемішали) і дуже уважно! Суміш густіє на очах.
Коли додали майже усю олію, маса вже щільна і густа! Кількість олії зазвичай залежить від розміру жовтків. Далі додаємо сік лимону, перемішуємо, додаємо воду чи молоко чи як я обожнюю – нежирні йогурт чи сметану – в такому випадку можна навіть більше ніж у рецепті – і соус стає більш легким.
Перемішуємо і доводимо до смаку, якщо треба: це ще сіль чи цукор.
Не у всіх господинь котлети виходять смачні. Виявляється, вся справа в інгредієнтах. Якщо в процесі приготування котлет змінити лише один інгредієнт, то результат вас вразить. Котлети будуть фантастично чарівними, передають Патріоти України. Якщо ви ви...
На перший погляд може здатися, що говорити про варіння яєць немає сенсу – все і так зрозуміло і гранично ясно. Однак із варінням яєць не все так однозначно. Потрібно знати тонкощі та нюанси, як правильно зварити яйця, щоб отримати смачний продукт без «...