"Чанахі — традиційна грузинська страва, яка зазвичай складається з тушкованої баранини та овочів. Її готують не лише у Грузії, а й у інших країнах Сходу, на Кавказі та навіть на Галичині", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:
"Це щось середнє між печенею та супом, консистенція чанахі доволі густа.
Час приготування - 1 година 20 хвилин
Порції - 4
Увімкніть розігріватися до 180 градусів духовку.
Картоплю ретельно вимийте і очистіть від шкірки. Наріжте великим кубиком. М’якоть баранини наріжте порційними шматочками.
У казані з 1 ст. л. соняшникової олії обсмажте баранину до утворення рум’яної скоринки протягом приблизно 3 хвилин. Додайте в казан до м’яса нарізану кубиками картоплю. Потім всипте консервовану квасолю і долийте 300 мл води — вона повинна доходити до ¾ об'єму. Доведіть вміст казана до кипіння і поставте його в духовку з температурою 180 градусів на 45 хвилин.
Приготуйте овочеву заправку. Баклажан наріжте великим кубиком. Так само наріжте два томата, цибулину і солодкий перець. Невеликий перець чилі - тонкими слайсами. Зубчики часнику (3 шт.) розчавіть лезом ножа. На суміші 100 г вершкового масла і 2 ст. л. соняшникової олії підсмажте підготовлені овочі на пательні до м’якості на невеликому вогні. Додайте трохи води і тушкуйте 20 хвилин.
Готові овочі перекладіть у миску або чашу блендера і перебийте їх так, щоб вони не перетворилися в однорідне пюре і залишилася структура. Додайте овочеву заправку в казан до картоплі з квасолею і бараниною. Доведіть смак сіллю і перцем і додайте ½ ст. л. хмелі-сунелі.
Поверніть казан в духовку і тушкуйте все разом ще 10 хвилин. При подачі посипте чанахі подрібненою зеленню петрушки або кінзи.
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...