Щось середнє між печенею та супом, дуже смачно: Клопотенко поділився рецептом популярної грузинської страви чанахі

"Чанахі — традиційна грузинська страва, яка зазвичай складається з тушкованої баранини та овочів. Її готують не лише у Грузії, а й у інших країнах Сходу, на Кавказі та навіть на Галичині", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Це щось середнє між печенею та супом, консистенція чанахі доволі густа.

Час приготування - 1 година 20 хвилин

Порції - 4

Інгредієнти

  • 3 картоплини середнього розміру
  • 400 г баранини
  • 1 цибуля
  • 3 зубчики часнику
  • 1 банка консервованої квасолі
  • 2 томата середнього розміру
  • 1 баклажан
  • 1 солодкий перець
  • 1 невеликий чилі
  • ½ ст. л. хмелі-сунелі
  • 100 г вершкового масла
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 15 гілочок петрушки (або кінзи)
  • Сіль і перець за смаком

Покроковий рецепт

Увімкніть розігріватися до 180 градусів духовку.

Картоплю ретельно вимийте і очистіть від шкірки. Наріжте великим кубиком. М’якоть баранини наріжте порційними шматочками.

У казані з 1 ст. л. соняшникової олії обсмажте баранину до утворення рум’яної скоринки протягом приблизно 3 хвилин. Додайте в казан до м’яса нарізану кубиками картоплю. Потім всипте консервовану квасолю і долийте 300 мл води — вона повинна доходити до ¾ об'єму. Доведіть вміст казана до кипіння і поставте його в духовку з температурою 180 градусів на 45 хвилин.

Приготуйте овочеву заправку. Баклажан наріжте великим кубиком. Так само наріжте два томата, цибулину і солодкий перець. Невеликий перець чилі - тонкими слайсами. Зубчики часнику (3 шт.) розчавіть лезом ножа. На суміші 100 г вершкового масла і 2 ст. л. соняшникової олії підсмажте підготовлені овочі на пательні до м’якості на невеликому вогні. Додайте трохи води і тушкуйте 20 хвилин.

Готові овочі перекладіть у миску або чашу блендера і перебийте їх так, щоб вони не перетворилися в однорідне пюре і залишилася структура. Додайте овочеву заправку в казан до картоплі з квасолею і бараниною. Доведіть смак сіллю і перцем і додайте ½ ст. л. хмелі-сунелі.

Поверніть казан в духовку і тушкуйте все разом ще 10 хвилин. При подачі посипте чанахі подрібненою зеленню петрушки або кінзи.

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...