Смачно та корисно: Шеф-кухар поділився рецептом сирної запіканки з гарбузом та ще одним "секретним інгредієнтом"

Сирна запіканка з гарбузом – сезонна страва, яка буде і корисною, і смачною, і цікавою, зазначає шеф-кухар Володимир Ярославський на своїй сторінці у соцмережі. Патріоти України пропонують вашій увазі його рецепт.

Інгредієнти:

350 г домашнього сиру

90 г цукру

35 г манної крупи

300 г гарбузового пюре

70 г вершків 30%

2 великих яйця

100 г родзинок чи інших в'ялених смаколиків за бажанням

Можна додати корицю або цедру цитрусових. Вони дуже класно працюють з гарбузом.

Гарбузове пюре має бути досить густим і не водянистим. Це важливо.

Сир беру зерновий 9% жирності, але такий, щоб було приємно їсти - не сухий і не пастоподібний.

Вершки можна замінити на сметану чи домашні. Але тоді виріб може бути трішечки кисліший за смаком.

Приготування:

Мій секрет - змішую усі інгредієнти і даю постояти так пів години, щоб набухла манна крупа. Потім ретельно перебиваю блендером в однорідну суміш схожу на крем. Тоді ця консистенція залишається і в готовому виробі.

У форму для випікання кладу пергамент, трішки змащую його вершковим маслом і посипаю сухарями. Виливаю суміш, вирівнюю і запікаю при 190 градусів близько 30 хвилин. Звертаю увагу на середину, коли все трішеки піднялось у центрі - то повністю готова.

Подаю зі сметаною або з улюбленим варенням. Або з усім разом. Найкраще смакує теплою.

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...

Секрет досвідчених господинь! Для чого додають вершкове масло у фарш для котлет

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:09

Господині часто змінюють рецепти під свої смаки та уподобання, передають Патріоти України. Це надає стравам нового «звучання» та допомагає вдосконалити смак. Традиційна рецептура в доповненні з експериментами — основа вдалих кулінарних рішень. Про одне...