Смачно та корисно: Шеф-кухар поділився рецептом сирної запіканки з гарбузом та ще одним "секретним інгредієнтом"

Сирна запіканка з гарбузом – сезонна страва, яка буде і корисною, і смачною, і цікавою, зазначає шеф-кухар Володимир Ярославський на своїй сторінці у соцмережі. Патріоти України пропонують вашій увазі його рецепт.

Інгредієнти:

350 г домашнього сиру

90 г цукру

35 г манної крупи

300 г гарбузового пюре

70 г вершків 30%

2 великих яйця

100 г родзинок чи інших в'ялених смаколиків за бажанням

Можна додати корицю або цедру цитрусових. Вони дуже класно працюють з гарбузом.

Гарбузове пюре має бути досить густим і не водянистим. Це важливо.

Сир беру зерновий 9% жирності, але такий, щоб було приємно їсти - не сухий і не пастоподібний.

Вершки можна замінити на сметану чи домашні. Але тоді виріб може бути трішечки кисліший за смаком.

Приготування:

Мій секрет - змішую усі інгредієнти і даю постояти так пів години, щоб набухла манна крупа. Потім ретельно перебиваю блендером в однорідну суміш схожу на крем. Тоді ця консистенція залишається і в готовому виробі.

У форму для випікання кладу пергамент, трішки змащую його вершковим маслом і посипаю сухарями. Виливаю суміш, вирівнюю і запікаю при 190 градусів близько 30 хвилин. Звертаю увагу на середину, коли все трішеки піднялось у центрі - то повністю готова.

Подаю зі сметаною або з улюбленим варенням. Або з усім разом. Найкраще смакує теплою.

Є секрет! Що додати у квасолю, щоб швидше зварилася

субота, 22 лютий 2025, 11:13

Багато господарок відмовляються готувати квасолю з тієї причини, що її потрібно попередньо замочувати, передають Патріоти України. Найчастіше процедуру потрібно проводити у нічний час. Вважається, що якщо квасолю забули замочити, то від планів доведеть...

Що робити, якщо оселедець дуже солоний - секрет досвідчених господинь

субота, 22 лютий 2025, 10:12

Навіть якщо оселедець надто солоний на смак, то це не привід відмовлятися від страви, передають Патріоти України. Господині знають, що є кілька способів, як виправити ситуацію і зробити рибу менш солоною. Приємного і малосоленого смаку можна досягти вс...