Сирна запіканка з гарбузом – сезонна страва, яка буде і корисною, і смачною, і цікавою, зазначає шеф-кухар Володимир Ярославський на своїй сторінці у соцмережі. Патріоти України пропонують вашій увазі його рецепт.
Інгредієнти:
350 г домашнього сиру
90 г цукру
35 г манної крупи
300 г гарбузового пюре
70 г вершків 30%
2 великих яйця
100 г родзинок чи інших в'ялених смаколиків за бажанням
Можна додати корицю або цедру цитрусових. Вони дуже класно працюють з гарбузом.
Гарбузове пюре має бути досить густим і не водянистим. Це важливо.
Сир беру зерновий 9% жирності, але такий, щоб було приємно їсти - не сухий і не пастоподібний.
Вершки можна замінити на сметану чи домашні. Але тоді виріб може бути трішечки кисліший за смаком.
Приготування:
Мій секрет - змішую усі інгредієнти і даю постояти так пів години, щоб набухла манна крупа. Потім ретельно перебиваю блендером в однорідну суміш схожу на крем. Тоді ця консистенція залишається і в готовому виробі.
У форму для випікання кладу пергамент, трішки змащую його вершковим маслом і посипаю сухарями. Виливаю суміш, вирівнюю і запікаю при 190 градусів близько 30 хвилин. Звертаю увагу на середину, коли все трішеки піднялось у центрі - то повністю готова.
Подаю зі сметаною або з улюбленим варенням. Або з усім разом. Найкраще смакує теплою.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...