Шеф-кухар з Лондона, Деніел Гейз, розкрив простий, але дуже ефективний спосіб зберегти свіжість хліба на довший час. За його словами, достатньо покласти у пакет з хлібом невеликий шматочок селери - і ваша буханка залишатиметься м’якою і ароматною навіть кілька днів, передають Патріоти України.
За статистикою, середня сім’я викидає щомісяця 1–2 буханки хліба через те, що він черствіє. При ціні близько £1.50 за буханку це близько £60 на рік, які можна зекономити просто змінивши спосіб зберігання.
Як пояснює шеф-кухар, селера має високу вологість, тому повільно віддає вологу навколишньому хлібу, підтримуючи його м’якість. Водночас вона не робить хліб вологим чи сирим, а навпаки, запобігає його швидкому підсиханню.
«Я дізнався цей трюк від одного пекаря багато років тому, — каже Деніел. — Пару дюймів селери у хлібному пакеті — і хліб не черствіє. Це дуже простий кухонний лайфхак, який працює без будь-яких гаджетів».
Щоб підтримувати свіжість хліба, селеру треба міняти кожні 2–3 дні, адже вона висихає і перестає ефективно віддавати вологу.
Важливо також пам’ятати, що зберігання хліба у холодильнику прискорює його черствіння через швидше затвердіння крохмалю. Найкраще зберігати хліб при кімнатній температурі, у закритому пакеті або полотняному мішку.
Якщо хочете, щоб хліб зберігся місяцями — його варто заморожувати, попередньо нарізавши на скибки і загорнувши кожну в харчову плівку або фольгу. Розморожувати можна при кімнатній температурі або просто підсмажити у тостері.
Цей простий трюк допоможе не тільки зберегти хліб свіжим і смачним, а й суттєво зменшити харчові відходи, а разом з тим — і витрати сімейного бюджету.
Те, що і коли ми їмо, суттєво впливає на наше здоров’я та самопочуття. Засинаючи з переповненим шлунком, ми прокидаємось менш відпочилими. Деякі продукти, з’їдені ввечері, створюють додаткове навантаження на організм, викликають набряки та уповільнюють...
Кофеїн - найпопулярніший стимулятор у світі, і про нього існує безліч міфів. У останні роки в індустрії здорового способу життя набирає популярність відкладене вживання кофеїну - звичка, яку пропагує нейробіолог доктор філософії Ендрю Хуберман, щоб уни...