Шеф-кухар з Лондона, Деніел Гейз, розкрив простий, але дуже ефективний спосіб зберегти свіжість хліба на довший час. За його словами, достатньо покласти у пакет з хлібом невеликий шматочок селери - і ваша буханка залишатиметься м’якою і ароматною навіть кілька днів, передають Патріоти України.
За статистикою, середня сім’я викидає щомісяця 1–2 буханки хліба через те, що він черствіє. При ціні близько £1.50 за буханку це близько £60 на рік, які можна зекономити просто змінивши спосіб зберігання.
Як пояснює шеф-кухар, селера має високу вологість, тому повільно віддає вологу навколишньому хлібу, підтримуючи його м’якість. Водночас вона не робить хліб вологим чи сирим, а навпаки, запобігає його швидкому підсиханню.
«Я дізнався цей трюк від одного пекаря багато років тому, — каже Деніел. — Пару дюймів селери у хлібному пакеті — і хліб не черствіє. Це дуже простий кухонний лайфхак, який працює без будь-яких гаджетів».
Щоб підтримувати свіжість хліба, селеру треба міняти кожні 2–3 дні, адже вона висихає і перестає ефективно віддавати вологу.
Важливо також пам’ятати, що зберігання хліба у холодильнику прискорює його черствіння через швидше затвердіння крохмалю. Найкраще зберігати хліб при кімнатній температурі, у закритому пакеті або полотняному мішку.
Якщо хочете, щоб хліб зберігся місяцями — його варто заморожувати, попередньо нарізавши на скибки і загорнувши кожну в харчову плівку або фольгу. Розморожувати можна при кімнатній температурі або просто підсмажити у тостері.
Цей простий трюк допоможе не тільки зберегти хліб свіжим і смачним, а й суттєво зменшити харчові відходи, а разом з тим — і витрати сімейного бюджету.
Чорна смородина - не лише джерело вітамінів, але й справжній союзник для тих, хто хоче покращити травлення і скинути зайві кілограми, передають Патріоти України. Ця ягода вважається справжнім суперфудом. У ній міститься багато вітаміну С, який зміцнює ...
Кава - улюблений напій мільйонів людей у світі. Вона бадьорить, покращує настрій і навіть може приносити користь для здоров’я, якщо пити її правильно. Проте деякі звички та помилки під час приготування або споживання кави можуть перетворити цей корисни...